Φωτό vintage - Σοφία Λόρεν Μαρτσέλο Μαστρογιάνι: Έγραψαν ιστορία στο σινεμά - Θρυλικό ζευγάρι της Ιταλικής cinecitta

Δείτε πώς ήταν το αγαπημένο ζευγάρι…

Όταν βλέπεις μια ταινία με τη Σοφία Λόρεν, φαντάζεσαι πως αυτή η χυμώδης καλλονή δεν μπορεί να γεράσει. Και πώς να γεράσει, αφού το άστρο της δεν έχει θαμπώσει ποτέ;

 

Η τελευταία ντίβα του κινηματογράφου, χρωστάει στις περίφημες καμπύλες της και τη μελαχρινή ομορφιά της την αξεπέραστη φήμη της και δίπλα σε αυτήν τα εκατομμύρια των φωτογραφιών που ήταν καρφιτσωμένες σε τοίχους και εφηβικά δωμάτια.

 

Mε τη σκηνοθετική δεξιοτεχνία του ο Βιτόριο ντε Σίκα δημιουργεί ένα κινηματογραφικό αριστούργημα. Ένα αποκαλυπτικό πεδίο μάχης στον παγωμένο ρώσικο χειμώνα και μια συνηθισμένη ίσως ιστορία, μετατρέπεται σε μια δυνατή ρεαλιστική πραγματικότητα της βαρβαρότητας του πολέμου.

 

Η Σοφία Λόρεν και ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι είναι πραγματικά υπέροχοι στους ρόλους της, ενώ η μαγική μουσική του σπουδαίου Ενρίκο Νίκολα Μαντσίνι, ταξιδεύει τον θεατή, στο φιλμ «Ηλιοτρόπιο» του 1970.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ieri, oggi, domani (1963) #60s #vintage #cinemaitaliano #cinema #sophialoren #marcellomastroianni #storiadelcinema #film

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ? (@marcelloandsophia) στις

 

 

Στο «Ηλιοτρόπιο», ο Βιττόριο ντε Σίκα παρουσιάζει μία συνταρακτική ιστορία αγάπης, από τον ανέμελο έρωτα έως την αγωνία της ιστορικής πραγματικότητας, σ' έναν κόσμο που αγωνίζεται, φθείρεται και συνεχίζει να ζητά απαντήσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ