Σ. Πέτσας – Α. Γεωργιάδης: Κερδίσαμε τη μάχη, ας κερδίσουμε και τον πόλεμο χωρίς πισωγυρίσματα στον κορωνοϊό

Να συνεχίσουμε να είμαστε παράδειγμα της Ευρώπης

 

Την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας εξαιτίας του κορωνοϊού περιμένουν οι πολίτες της χώρας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η Ελλάδα κέρδισε μια πρώτη μάχη στην υγειονομική κρίση και με σχέδιο στοχεύει να κερδίσει και τον πόλεμο.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την αποκλιμάκωση των μέτρων, τόνισε ότι όλα θα γίνουν με σχέδιο και με προσοχή «για να μην έχουμε πισωγυρίσματα», είτε όπως είπε μιλάμε για μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, είτε εστίασης, είτε για τα τουριστικά καταλύματα όπου η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη.

«Θα ξεδιπλώσουμε αυτό το σχέδιο, αλλά θα ζητήσουμε ξανά τη στήριξη όλων των Ελλήνων όπως κάναμε μέχρι σήμερα για να πάμε, όπως πήγαμε και τώρα συντονισμένα με σχέδιο για να συνεχίσουμε να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης».

 

Άδωνις Γεωργιάδης: Η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει όταν το πουν οι ειδικοί

Δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ .

Όπως σημείωσε: «τώρα είμαστε στη φάση που δίνουμε τη μάχη για να μην εξαπλωθεί ο ιός, όταν το πουν οι ειδικοί να είστε βέβαιοι πως θα ξεκινήσουμε την αποκλιμάκωση».

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του οικονομικού επιτελείου για το lockdown, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η ουσία είναι πως οι αποφάσεις ήταν οι σωστές.

«Ό,τι λέμε μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, είναι του υπουργικού συμβουλίου. Η ουσία είναι ότι στο τέλος αποφασίσαμε, αποφάσισε ο πρωθυπουργός αυτό το οποίο έγινε και ήταν επιτυχές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ