Πέτσας: Μπορεί η άρση των μέτρων να ξεκινήσει από το άνοιγμα καταστημάτων & σχολείων -Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα από τον Πρωθυπουργό

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τη διαδικασία άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ολοκλήρωσε πριν από λίγο την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία είχε κάποιες σημαντικές ειδήσεις.

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε λέγοντας πως η φετινή Ανάσταση απέδειξε πως ήμασταν μακριά, αλλά τόσο πρωτόγνωρα κοντά, «μόνοι και ταυτόχρονα όλοι μαζί, όσο ποτέ στο παρελθόν».

Συμπλήρωσε, δε, πως «η ανταπόκριση της κοινωνίας στα δύσκολα και πρωτοφανή μέτρα υπήρξε καθολική. Οι Έλληνες περάσαμε και αυτό το τεστ ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας και όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στο πασχαλινό μήνυμά του, μένοντας στον ίδιο δρόμο σύντομα θα ξεκινήσουμε τη σταδιακή μετάβαση σε μια νέα εποχή».

Επανέλαβε πως τα μέτρα θα ισχύσουν κανονικά μέχρι τις 27 Απριλίου, ενώ ανακοίνωσε πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με διάγγελμά του προς τους πολίτες, θα μιλήσει για το πως θα γίνει η "σταδιακή και μακρόσυρτη" επιστροφή στην κανονικότητα.

Ανέφερε, επίσης, πως η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα θα ξεκινήσει συμβολικά από τη Δικαιοσύνη.

Από τις 27 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα ανοίξουν τα Υποθηκοφυλακεία έμμισθα και άμισθα, τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία «για συγκεκριμένες διαδικασίες όπως π.χ. εκείνες των συναινετικών προσημειώσεων».

Ξεκαθάρισε, δε, πως για την αποφυγή συνωστισμού η διαδικασία αυτή θα γίνεται μέσω των γραμματειών χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων.

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε, επίσης, πως η αρχή της άρσης των μέτρων και της επιστροφής στην κανονικότητα, μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που σύμφωνα και με τις υποδείξεις των ειδικών διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές και από τις οικονομικές δραστηριότητες που συνεπάγονται λιγότερο συνωστισμό, όπως για παράδειγμα, τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, ενώ μπορεί επίσης να περιλαμβάνει και το άνοιγμα των σχολείων.

Σχετικά με την οικονομία τόνισε πως είναι προφανές ότι η πανδημία προκαλεί βαθιά ύφεση που αναπόφευκτα θα πλήξει και τη χώρα μας, ενώ ανέφερε ότι την Πέμπτη πρόκειται να γίνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ηγετών της EUCO, διέψευσε, ωστόσο, πως η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο καθιέρωσης υποκατώτατου μισθού.

Ανέφερε, δε, πως επεκτείνεται η χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ, ενώ ανακοίνωσε πως οι συντάξεις αυτό τον μήνα θα καταβληθούν σε ξεχωριστές ημερομηνίες, για την αποφυγή του συνωστιμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ