Πρίγκιπας Χάρι & Μέγκαν «κόβουν» την Sun, Daily Mail & Express εξαιτίας των επιθέσεων εναντίον τους

Η επιστολή στους εκδότες...

Έξω φρενών φαίνεται ότι είναι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ με τέσσερις βρετανικές εφημερίδες. Πιο συγκεκριμένα, το πριγκιπικό ζεύγος, μέσω μίας επιστολής που έστειλε στους εκδότες των Sun, Daily Mail, Mirror και Express, σταματούν κάθε συνεργασία μαζί τους και δεν θα απαντούν σε κανένα ερώτημα δημοσιογράφων των εν λόγω εφημερίδων.

 

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ στις επιστολές τους τονίζουν ότι «αρνούμαστε να προσφέρουμε τους εαυτούς μας ως νόμισμα για μια οικονομία των clickbait και της διαστρέβλωσης» κατηγορώντας τα τέσσερα βρετανικά ταμπλόιντ για ειδήσεις που είναι «διαστρεβλωμένες, ψεύτικες και αδιάκριτες πέραν κάθε λογικής».

 

Η συγκεκριμένη κίνηση του ζευγαριού έρχεται λίγες ημέρες πριν από την ακροαματική διαδικασία για τη μήνυση της Μέγκαν Μαρκλ εναντίον της Mail on Sunday, για τη δημοσιοποίηση της επιστολής που είχε στείλει στον πατέρα της. «Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων» είχε δηλώσει παλιότερα ο μικρότερος γιος της Λέιντι Ντι, που σκοτώθηκε το 1997 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, ενώ την καταδίωκαν παπαράτσι.

 

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα τμήμα των media για πολλά χρόνια έχει επιλέξει να ξεχωρίσει τον εαυτό του από την ανάληψη ευθυνών για ό,τι λένε ή τυπώνουν - ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι είναι διαστρεβλωμένο, ψεύτικο ή αδιάκριτο. Όταν η δύναμη συνδυάζεται με την απουσία ευθύνης, τίθεται σε κίνδυνο η εμπιστοσύνη στην απαραίτητη αυτή βιομηχανία» υπογραμμίζουν σε άλλο σημείο της επιστολής, σύμφωνα με τον Guardian.

 

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έχουν δει τις ζωές ανθρώπων που γνωρίζουν, όπως και εντελώς αγνώστων, να διαλύονται χωρίς κανέναν λόγο πέρα από το γεγονός ότι το αισχρό κουτσομπολιό ενισχύει τα διαφημιστικά έσοδα», επισημαίνεται ακόμη στην επιστολή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ