Top Woman η Charlize Theron: Μάζεψε ήδη 500.000 ευρώ για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας & συνεχίζει

Η διάσημη σταρ είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς ο πατέρας κακοποιούσε την μητέρα της.

Καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας - η οποία δυστυχώς έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του τελευταίου διαστήματος λόγω κορωνοϊού - ξεκίνησε η Charlize Theron.

Η διάσημη σταρ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, της οποίας υπήρξε και η ίδια, με έναν τρόπο, θύμα στη νεαρή της ηλικίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlize Theron (@charlizeafrica) on

Ο πατέρας της, Charles Theron, ήταν αλκοολικός και κακοποιούσε συστηματικά την μητέρα της, Gerda.

Όταν η Charlize Theron ήταν μόλις 15 ετών, είδε την μαμά της, η οποία βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, να σκοτώνει τον πατέρα της.

Όλα αυτά, όπως είναι λογικό την στιγμάτισαν για πάντα και την έκαναν ιδιαίτερα ευαίσθητη στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlize Theron (@charlizeafrica) on

Πλέον, ασχολείται ενεργά και έμπρακτα με την προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω και του ανθρωπιστικού project της στην Αφρική "Charlize Theron Africa Outreach Project" (CTAOP).

Με μότο "Together for Her", το CTAOP συμπράτει με το "CARE" και το "Entertainment Industry Foundation", με σκοπό τους την ενίσχυση των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Ένα εκατομμύριο δολάρια έχει ήδη συγκεντρωθεί για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό, ενώ οι 500.000 εξ αυτών προορίζονται για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlize Theron (@charlizeafrica) on

Η ίδια η Theron τόνισε σε σχετική ανάρτησή της στο instagram «Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης, μας λένε να καταφύγουμε στην ασφάλεια των σπιτιών μας - αλλά τι γίνεται αν τα σπίτια μας δεν είναι ασφαλή; Για εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο, το σπίτι μπορεί να είναι επικίνδυνο».

Η διάσημη ηθοποιός έχει έντονη φιλανθρωπική δράση και στηρίζει, μέσω του ιδρύματός της, τόσο τα δικαιώματα των γυναικών στην πατρίδα της τη Ν. Αφρική, αλλά και όλες τις μη προνομιούχες γυναίκες και όσες βιώνουν οποιαδήποτε μορφή βίας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ