Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση: Γκρεμίζονται οι 2 όροφοι που διακόπτουν τη θέα προς την Ακρόπολη

Το γεγονός πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο εμπόδιζε την θέα προς την Ακρόπολη, αλλοιώνοντας το τοπίο, είχε προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Σε χθεσινή συνεδρίασή του, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα για την αποκοπή των δύο τελευταίων ορόφων του πολυώροφου ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου 5, κάτω από την Ακρόπολη.

Πρόκειται για το δεκαώροφο ξενοδοχείο που έχει κτιστεί στην περιοχή Μακρυγιάννη, για το οποίο υπήρχαν διαμαρτυρίες ότι αλλοίωνε το τοπίο, εμποδίζοντας την θεά προς τον ιερό βράχο. 

Όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αποφασίστηκε από το ΚΑΣ η αποκοπή του δύο τελευταίων ορόφων του κτιρίου.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη γνωμοδότηση διότι το Συμβούλιο είχε ένα πραγματικό γεγονός -το ξενοδοχείο- και πιθανότατα το δίκαιο του επιχειρηματία, από εκεί και πέρα όμως έπρεπε να προστατευτεί η Ακρόπολη. Όταν προσβάλλεται η Ακρόπολη, στην ουσία προσβάλλεται ο πολιτισμός μας», ανέφερε η κ. Μενδώνη.

«Το ΚΑΣ αποφάσισε ότι το κτίριο αυτό θα έπρεπε να είναι στα 24 μ. ύψος συν τις απολήψεις, τις οποίες ο νόμος προβλέπει είτε για μηχανήματα είτε απολήψεις για πέργκολες κλπ. Θα πρέπει οι δύο όροφοι συν τα επιπλέον, τα οποία υπάρχουν και σήμερα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, να αποκοπούν» τόνισε η Υπουργός.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ