Χαρίτσης- ΣΥΡΙΖΑ: Παρωδία η κατάρτιση των επιστημόνων με ΚΕΚ - 80 εκατ. ευρώ σε μεσάζοντες

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, με δήλωσή του, αναφέρθηκε στην «παρωδία», όπως την χαρακτήρισε, του προγράμματος «της δήθεν τηλεκατάρτισης» των επιστημόνων μέσω ΚΕΚ, το οποίο καταργήθηκε χθες από την Κυβέρνηση, ενώ είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, να χαρίσει σε μεσάζοντες 80 εκατομμύρια ευρώ, αγνοώντας τις συστάσεις της Κομισιόν για απευθείας ενισχύσεις και στήνοντας κυριολεκτικά στο πόδι σεμινάρια κατάρτισης που εξευτελίζουν το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας» τόνισε επίσης στη δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

«Η παρωδία του προγράμματος της δήθεν τηλεκατάρτισης των επιστημόνων μέσω ΚΕΚ αποκάλυψε σε ολόκληρο το πανελλήνιο πως το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι ένα επικίνδυνο μείγμα αδίστακτου κυνισμού και τραγικής ανικανότητας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, να χαρίσει σε μεσάζοντες 80 εκατομμύρια ευρώ, αγνοώντας τις συστάσεις της Κομισιόν για απευθείας ενισχύσεις και στήνοντας κυριολεκτικά στο πόδι σεμινάρια κατάρτισης που εξευτελίζουν το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας» αναφέρει στη δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Συμπληρώνει, δε, ότι «η ευθύνη του αρμόδιου υπουργού, Γ. Βρούτση, είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής. Και, όπως αποκαλύφτηκε και από τα σχετικά δημοσιεύματα, η ευθύνη του δεν περιορίζεται μόνο στο ότι πιστοποίησε ένα πρόγραμμα που προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των επιστημόνων. Η άμεση εμπλοκή συνεργάτιδας του σε εταιρεία που είχε αναλάβει την εκτέλεση του κατάπτυστου αυτού έργου συνιστά σκάνδαλο, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί άμεσα. Και, βεβαίως, μετά από όλα αυτά η παραίτηση του συνιστά μονόδρομο».

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε, επίσης, ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση αγγίζει ευθέως και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Από τη στιγμή που επιλέγει να διατηρεί τον κ. Βρούτση στη θέση του αντί να ζητήσει την παραίτησή του, όπως οφείλει, είναι συνένοχος.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει υποχρέωση να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες και για όλες τις πτυχές αυτού του φιάσκου αλλά και γιατί δεν αποπέμπει τον κ. Βρούτση».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ