Σε συναγερμό για τα αποτελέσματα των τεστ στις δύο κλινικές - Εισαγγελική παρέμβαση & κατεπείγουσα έρευνα για κακουργήματα

Η έρευνα γίνεται από τις εισαγγελικές αρχές για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Ανησυχία έχει προκαλέσει από χθες το γεγονός του εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτικές κλινικές στο Περιστέρι και το Ελληνικό.

Μάλιστα, ο προϊστάμενος της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα τόσο για για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όσο και για την κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό.

(Photo: Eurokinissi)

Και στις δύο κλινικές ελέγχονται τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων

Μετά την επιβεβαίωση ύπαρξης κρουσμάτων στις δύο κλινικές, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας κινήθηκε με βάση τη σχετική νομοθεσία - και συγκεκριμένα το άρθρο 285.

Η έρευνα γίνεται από τις εισαγγελικές αρχές για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που επισύρουν ποινές ως και ισόβια σε εξαιρετικές περιπτώσεις αν διαπιστωθεί μετάδοση της νόσου από την οποία προήλθε θάνατος.

Από την πλευρά του, ο Διοικητικός Διευθυντής της κλινικής «Ταξιάρχαι», Αλέξανδρος Κοκκινάκης, ισχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν απόλυτα όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με βάση τα πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" στο Open, όλα ξεκίνησαν από έναν εξωτερικό ασθενή, νεφροπαθή, ο οποίος κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα στη συγκεκριμένη κλινική.

Όταν την Δευτέρα του Πάσχα, προσήλθε στην κλινική με πυρετό, του έγιναν εξετάσεις και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοκκινάκης, αυτή τη στιγμή στην κλινική υπάρχουν πέντε άτομα που νοσούν από κορωνοϊό, οι οποίοι και είναι ασυμπτωματικοί.

 

 

Να σημειωθεί πως οι αιμοκαθάρσεις συνεχίζονται στην κλινική "Ταξιάρχαι", σε 50 ασθενείς, καθώς, όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι, ακόμη και αν δεν είναι θετικά τα τεστ μπορεί να βρίσκεται η νόσος σε φάση επώασης και εάν μεταφερθούν σε άλλο χώρο υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Στη συγκεκριμένη κλινική υπήρξαν 28 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 17 αφορούσαν ασθενείς (νοσηλευομένους και εξωτερικούς) και 11 εργαζομένους ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο και άλλων δειγμάτων από ασθενείς και εργαζομένους στην κλινική.

(Photo: Eurokinissi)

Να υπενθυμίσουμε πως τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ιδιωτική κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι, όπου έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Νωρίτερα, ο ΣΚΑΪ μετέδωσε πως είναι αρνητικά τα 110 δείγματα που ελήφθησαν από την κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό στην οποία νοσηλεύονταν 300 ασθενείς και απασχολούνταν 170 εργαζόμενοι. 

Το βράδυ της Τετάρτης συλλέχθηκαν δείγματα από 130 εργαζομένους της κλινικής, ενώ χθες έγινε δειγματοληψία και από τους νοσηλευομένους.

Να σημειωθεί πως στην εν λόγω κλινική έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα κορωνοϊού και για τον λόγο αυτό σήμανε συναγερμός.

(Photo: Eurokinissi / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

«Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά και πειθαρχικά για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο κλινικών κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ