Πως βγαίνει η βαφή μαλλιών από τα χέρια, το δέρμα και από τα ρούχα

Δείτε πως θα την βγάλετε! 

Αρκετές είναι οι γυναίκες που κάποια στιγμή δοκιμάζουν να βάψουν τα μαλλιά τους μόνες τους, είτε πρόκειται για αλλαγή χρώματος ή απλά για την κάλυψη των λευκών.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα μικροπροβλήματα αυτής της διαδικασίας ωστόσο, είναι το λέρωμα από βαφή μαλλιών στο δέρμα, τα χέρια ή τα ρούχα.

Αν λοιπόν σας συμβεί κάτι τέτοιο καθώς βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, δεν χρειάζεται να αγχωθείτε. Υπάρχουν απλές και σπιτικές λύσεις που θα διώξουν τον λεκέ χωρίς να αφήσουν σημάδια. Ειδικά αν δράσετε εγκαίρως, η αφαίρεση του μπορεί να γίνει πολύ εύκολα.

Πως φεύγει η βαφή μαλλιών από τα χέρια και το δέρμα γενικότερα

Τι είναι ακόμα καλύτερο από την αφαίρεση του λεκέ από το δέρμα; Το να μην δημιουργηθεί καν λεκές! Γι’ αυτό, όταν κάνετε μια βαφή μαλλιών στο σπίτι, φροντίστε πριν ξεκινήσετε να εφαρμόσετε το χρώμα, να βάλετε λίγη βαζελίνη, κρέμα, λάδι ή μαλακτικό γύρω από το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό θα εμποδίσει την εισχώρηση της βαφής στο δέρμα.

Αν παρόλα αυτά λερωθείτε, δείτε μερικές απλές σπιτικές λύσεις που θα αφαιρέσουν εντελώς τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σας.

Νερό: Αν δεν έχει περάσει ώρα από την στιγμή που το δέρμα σας ήρθε σε επαφή με την βαφή, το τρίψιμο με ζεστό νερό είναι αρκετό για να φύγει.

Ντεμακιγιάζ: Βάλτε λίγο προϊόν σε ένα βαμβάκι και τρίψτε την περιοχή μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Όπως αφαιρεί το μακιγιάζ, έτσι μπορεί να βγάλει και τη βαφή από το δέρμα.

Σαπούνι προσώπου: Τρίψτε την περιοχή που έχει λερωθεί με λίγη σαπουνάδα και τέλος. Αρκεί ο λεκές να είναι πρόσφατος.

Λάδι: Πάρτε ένα βαμβάκι, ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή baby oil και τρίψτε τα λερωμένα σημεία. Τα έλαια έχουν την ικανότητα να σπάνε το χρώμα και να κάνουν την αφαίρεση της βαφής μαλλιών από το δέρμα και τα χέρια πιο εύκολη. Αν ο λεκές επιμένει, αφήστε το έλαιο να δράσει για λίγο πριν το ξεπλύνετε.

Βαζελίνη: Αντίστοιχα αποτελέσματα με το λάδι έχει και το τρίψιμο βαζελίνης.

Στάχτη από τσιγάρο: Βρέξτε ελαφρώς ένα βαμβάκι και βάλτε πάνω του λίγη στάχτη. Τρίψτε το σημείο που έχει πέσει η βαφή στο δέρμα ή τα χέρια σας και θα εξαφανιστεί.

Μαγειρική σόδα: Μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό έχει λευκαντικές ιδιότητες και απολεπίζει απαλά το δέρμα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα μαζί με το λεκέ από την βαφή. Απλά βάλτε το μείγμα στο σημείο όπου λερωθήκατε με την βαφή μαλλιών και τρίψτε το ελαφρά με ένα πανί.

Τέλος, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά προϊόντα αφαίρεσης των λεκέδων από βαφή μαλλιών στο δέρμα.

Μαγειρική σόδα
Μαγειρική σόδα

Πως βγαίνει η βαφή μαλλιών από τα ρούχα και τις πετσέτες

Ένα ακόμη σημείο όπου μπορεί να στάξει η βαφή μαλλιών είναι πάνω στα ρούχα μας ή σε κάποια πετσέτα που μπορεί να έχουμε βάλει ως προστατευτικό. Για να αφαιρέσετε τον λεκέ, χρησιμοποιήστε έναν από τους παρακάτω τρόπους.

Μαγειρική σόδα και ξύδι: Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στο λεκέ και βρέξτε την με λίγες σταγόνες λευκό ξύδι. Αφήστε το μείγμα να ποτίσει στο ύφασμα και τρίψτε καλά το σημείο μέχρι να φύγει ο λεκές. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Λακ: Είναι ένας περίεργος σύμμαχος στην αφαίρεση της βαφής μαλλιών από τα ρούχα. Απλά ψεκάστε το σημείο όσο πιο γρήγορα γίνεται για να περιορίσετε την εισχώρηση της βαφής στις ίνες του υφάσματος, αλλά και το άπλωμα του λεκέ. Μόλις το ψεκάσετε βάλτε το να μουλιάζει σε μια λεκάνη με κρύο νερό και λίγο σαπούνι πιάτων για 20 λεπτά και μετά πλύντε το όπως συνήθως.

Υγρό απορρυπαντικό ρούχων: Ρίξτε λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων πάνω στο λεκέ και τρίψτε το ελαφριά με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή ένα πανί καθαρίσματος. Μουλιάστε το ύφασμα σε ζεστό νερό μέχρι να φύγει η βαφή. Θα πρέπει να ξέρετε πως όσο πιο σκούρο χρώμα έχει η μπογιά, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να το μουλιάσετε. Μετά ξεβγάλτε το ρούχο ή την πετσέτα και πλύντε το όπως συνήθως.

Αμμωνία και σαπούνι πιάτων: Βάλτε σε μια λεκάνη 1 λίτρο νερό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων και 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία. Τοποθετήστε μέσα το ρούχο και αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά. Μετά βγάλτε το, τρίψτε το λεκέ και ξεπλύντε το με άφθονο νερό. Έπειτα βάλτε σε μια άλλη λεκάνη 1 λίτρο ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι. Τοποθετήστε το ρούχο στην καινούργια λεκάνη για 30 λεπτά. Αφού το βγάλετε, τρίψτε εκ νέου τον λεκέ και κάντε ένα καλό ξέπλυμα.

Τρόποι για αφαίρεση βαφής μαλλιών από ένα έπιπλο

Πέρα από το δέρμα, τα ρούχα και τις πετσέτες, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να λερωθεί κάποιο έπιπλο ή ο νιπτήρας του μπάνιου.

Αρχικά δοκιμάστε να το κάνετε με ζεστό νερό ή με ένα μωρομάντηλο. Αν δεν φύγει η βαφή μαλλιών, δοκιμάστε τις παρακάτω λύσεις αναφέρει το beautetinkyriaki

Λακ: Κι όμως, ψεκάζοντας το σημείο με λίγη λακ και αφήνοντας την να δράσει για λίγα λεπτά πριν την σκουπίσετε με λίγο οινόπνευμα, μπορείτε να αφαιρέσετε αυτόν τον δύσκολο λεκέ.

Ασετόν: Είναι ιδανικό για πορσελάνινες επιφάνειες, αλλά όχι για βαμμένες ή υφασμάτινες επιφάνειες. Απλά σκουπίστε τον λεκέ με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε ασετόν και ξεπλύντε το.

Οινόπνευμα: Η αλκοολούχος λοσιόν μπορεί να βγάλει το λεκέ από τις επιφάνειες των μη υφασμάτινων επίπλων σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ