H Mύκονος θα σώσει τον τουρισμό της με το πείραμα «Mykonos Cοvid-19 Experiment»: Κόστος 480.000 για να καθαρίσει από κορωνοϊό

Πως θα λειτουργεί το πείραμα; 

Ενα πρωτοποριακό project με την κωδική ονομασία «Mykonos Cοvid-19 Experiment», που θα μετατρέψει το «Νησί των Ανέμων» σε μοντέλο αξιολόγησης της μετάδοσης του κορωνοϊού, αναμένεται να προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

September at Mykonos ❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣ ?#mykonosguide ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⁣ ? @shoesen ❤️? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣ #mykonosgreece #mykonos #mykonosgreece #mykonos2019 #summerloading #placestovisit #placestotravel #placestogo #wow_places #greece?? #greece_travel #greekislands #greeksummer #visitgreece #discovergreece #travelvibe⁣ #beach #mykonosbeach #greekbeaches

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mykonos Guide (@mykonosguide) στις

Mέσα από το φιλόδοξο κοινωνικό και ιατρικό πείραμα της Μυκόνου, κατά τη διάρκεια της μελέτης, εκτός από δειγματοληψίες θα παρέχεται ενημερωτικό υλικό και απαραίτητη εκπαίδευση για μεθόδους ατομικής υγιεινής. Η μελέτη θα γίνει πόρτα-πόρτα με βάση αλγόριθμο τυχαιοποίησης. Το μέρος της μελέτης που αφορά δειγματοληψία και έλεγχο PCR θα ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα σε δύο μήνες, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι έξι μήνες.

Το κόστος του προγράμματος αναμένεται να είναι 480.000 ευρώ. Τέσσερις καθηγητές από το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναλαμβάνουν να τρέξουν το πρόγραμμα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες της Μυκόνου.

Στόχος είναι για έξι μήνες, 3.000 κάτοικοι της Μυκόνου που θα επιλεγούν τυχαία από τον συνολικό πληθυσμό να ελέγχονται για κορωνοϊό και παράλληλα να εκπαιδεύονται για το πώς μπορούν να προφυλαχθούν και να σπάσουν την αλυσίδα της διάδοσης αναφέρει το Cyclades24.

Ουσιαστικά η Μύκονος θα γίνει «πειραματόζωο» προκειμένου από τη μία η επιστημονική κοινότητα να διαπιστώσει πώς μεταδίδεται ο ιός μετά το τέλος της πανδημίας και να βγάλουν πολύτιμα επιστημονικά συμπεράσματα που θα χρησιμοποιηθούν και για την υπόλοιπη χώρα και από την άλλη να μετατραπεί το νησί σε έναν καθαρό από τον κορωνοϊό προορισμό, που θα δέχεται τουρίστες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ