Συνετρίβη ελικόπτερο του ΝΑΤΟ στο Ιόνιο: Nεκρός ο ένας από τους επιβαίνοντες - Αγωνία & έρευνες για τους υπόλοιπους 5

Ένας από τους επιβάτες ανασύρθηκε νεκρός...

Ελικόπτερο του ΝΑΤΟ κατέπεσε χθες το βράδυ στο Ιόνιο Πέλαγος και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν το ελικόπτερο Σικόρσκι CH 124 Sea King που απογειώθηκε από την καναδική φρεγάτα Φρεντέρικτον, χάθηκε από τα ραντάρ, όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Άμυνας.

Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν έξι άτομα - στελέχη των καναδικών ενόπλων δυνάμεων.

Να σημειωθεί πως η περιοχή που κατέπεσε το ελικόπτερο δεν εμπίπτει στο FIR Αθηνών αλλά στο FIR Ρώμης - συγκεκριμένα κατάπεσε 20 ναυτικά μίλια εκτός του ελληνικού FIR.

Οι έρευνες για τους επιβάτες του ελικοπτέρου συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ιταλικές δυνάμεις να εντοπίζουν έναν νεκρό.

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, αναφέρθηκε στο περιστατικό αργά χθες το βράδυ με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας πως οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

 

 

Από σήμερα νωρίς το πρωί, στις έρευνες των ιταλικών αρχών συμμετέχει και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η φρεγάτα του καναδικού Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε από το Χάλιφαξ τον Ιανουάριο, προκειμένου να συμμετάσχει για έξι μήνες σε γυμνάσια και άλλες αποστολές στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα.

Από εκεί απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, που πραγματοποιούσε πτήση στην Μεσόγειο, με τα ίχνη του να χάνονται από τα ραντάρ περίπου στις 20:15.

Στη Ρώμη σήμανε συναγερμός και αμέσως άρχισαν οι έρευνες, με τον έναν από τους επιβαίνοντες να ανασύρεται νεκρός από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και τις έρευνες να συνεχίζονται για τους υπόλοιπους πέντε. 

 

 

 

 

Αργά χθες το βράδυ, οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι χάθηκε η επαφή με ελικόπτερο της φρεγάτας HMCS Fredericton.

«Η επαφή χάθηκε με το αεροσκάφος καθώς συμμετείχε σε συμμαχικά γυμνάσια στα ανοικτά της Ελλάδας» τόνισε η ανακοίνωση, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί, με νεότερη ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά τόνισαν πως η επιχείρηση στην περιοχή συνεχίζεται, ενώ ανέφεραν επίσης πως έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις οικογένειες των επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερό. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ