Αυτά τα υπέροχα πρωτομαγιάτικα στεφάνια τα έφτιαξαν η 10χρονη Ολυμπία, ο Μανώλης 3,5 ετών & η Ελένη 14 - Ποιο προτιμάτε; (φωτό)

Πανέμορφα πρωτομαγιάτικα στεφάνια που δημιούργησαν μικροί καλλιτέχνες!

Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε τα πιο περίτεχνα και ευφάνταστα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, παίρνοντας ιδέες από τα έργα των παιδιών του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Αποκότου Ολυμπία, 10 ετών

Η Ολυμπία χρησιμοποίησε σφουγγάρι για να κάνει στάμπες με τέμπερες στο φόντο της και συμπλήρωσε σπρέι χρώματος για να γεμίσει τα κενά.

Το κυρίως θέμα της, δηλαδή το στεφάνι με τα λουλούδια, το ζωγράφισε πολύ προσεκτικά με λεπτό πινέλο και τέμπερες.  

Σοφία Κεραμάρη, ετών 10

Η Σοφία έφτιαξε κάποια από τα λουλούδια του στεφανιού της χρησιμοποιώντας πολύχρωμα χαρτιά περιοδικών και κάποια άλλα τα ζωγράφισε με μαρκαδόρους.

Στο φόντο της έκανε κλαδιά και φύλλα με μαρκαδόρους.

Σερέτη Ελένη, 14 ετών

Η Ελένη χρησιμοποίησε μόνο ένα υλικό για την ζωγραφιά της, τις τέμπερες.

Ομαδικό έργο παιδιών, 7-8 ετών

Τα παιδιά σε αυτό το έργο τσαλάκωσαν και δίπλωσαν λευκά χαρτιά για να φτιάξουν το στεφάνι τους και στην συνέχεια ζωγράφισαν λουλούδια και φόντο με νερομπογιές.

 Μανώλης, 3,5 ετών

Ο Μανώλης τσαλάκωσε χαρτιά εφημερίδας και περιοδικού και τα κόλλησε πάνω στην βάση από σκληρό χαρτί κούτας που έκοψε η μαμά του σε στρογγυλό σχήμα. Ολοκλήρωσε το στεφάνι του ζωγραφίζοντας  τα χάρτινα λουλούδια του με τέμπερες.

Παρατήρησε προσεχτικά τα έργα των παιδιών και διάλεξε όποιο από τα υλικά σε ευχαριστεί (τέμπερες, νερομπογιές, μαρκαδόρους) για να φτιάξεις το δικό σου πολύχρωμο στεφάνι.

Μπορείς επίσης αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την τεχνική του κολλάζ ή να κάνεις το τρισδιάστατο στεφάνι με τις εφημερίδες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ