Μαραβέγιας, Δεληβοριάς Βελεσιώτου: Οργή & μαύρο καλλιτεχνών με την παντελή έλλειψη μέτρων για τον Πολιτισμό

Κραυγή αγωνίας από τους καλλιτέχνες.... 

Άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τους ανθρώπους που δουλεύουν σε θέαμα-ακρόαμα

Ο Σωκράτης Μάλαμας, με χειρόγραφο μήνυμά του διαμαρτυρόταν γράφοντας: «η αδιαφορία και ο προγραμματισμός της παρούσας κυβέρνησης για όλους αυτούς είναι πνιγμός και εξαφάνιση μάλλον με πολύ στοχευμένη πρόθεση».

Την ίδια ώρα, τραγουδιστές και ηθοποιοί έχουν ξεκινήσει ένα κύμα αναρτήσεων στα social media, ζητώντας τη μέριμνα της πολιτείας ώστε να πραγματοποιηθούν καλοκαιρινές εκδηλώσεις με τις ανάλογες προδιαγραφές ασφάλειας. «Η ξαφνική αυτή καταστροφή δεν συνοδεύεται από κανένα -αλλά κανένα!- μέτρο στήριξής μας από την κυβέρνηση. Προτείναμε άπειρα τέτοια μέτρα στο ΥΠΠΟ εγκαίρως τόσο για μας όσο και για τους Οργανισμούς μας. Η μπάλα πετιέται στη νομική εξέδρα. Και έτσι -με πρώτους τους πιο αδύναμους κρίκους οδηγούμαστε στην απόλυτη φτώχεια και δυστυχία, χωρίς καμιά υπερβολή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Φοίβος Δεληβοριάς στην προσωπική του σελίδα στο Facekook.

Ακολούθησε αντίστοιχο χειρόγραφο σε σελίδα της Φωτεινής Βελεσιώτου, όπου σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Από 12 του Μάρτη, μέρα παρά μέρα σχεδόν τραγουδούσα απ'το σπίτι μου. Προσπαθούσα να δίνω κι εγώ -όπως κι άλλοι συνάδελφοι - δύναμη και κουράγιο στους συμπολίτες μου. Από σήμερα ΣΙΩΠΩ. Η αναλγησία της πολιτείας για τους ανθρώπους της Τέχνης κι όσους εμπλέκονται, είναι πασιφανής [...] αν δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και οι παραστάσεις του πολιτισμού και τα μέτρα παραμένουν επισφαλή για την υγεία μας, θεωρώ υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει οικονομικά και να ενισχύσει τον κλάδο της Τέχνης και του Πολιτισμού»

«Κατανοώ πως η προστασία της δημόσιας υγείας επιτάσσει οι συναθροίσεις να μην επιτρέπονται πια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι μουσικοί θα πρέπει να εξαθλιωθούν. Προσπαθώ να σκεφτώ κάποια λύση, ως χρέος στον εαυτό μου, στους συνεργάτες μου και στους συναδέλφους μου. Παρακαλώ θερμά την ελληνική πολιτεία να επιδείξει ευαισθησία και να αρθεί στο ύψος της περίστασης ώστε να προτείνει άμεσα λύσεις» έγραψε ο Κωστής Μαραβέγιας στα social media. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ