Good News: Η low cost Wizz Air πραγματοποίησε πτήση Σόφια- Λονδίνο - Από τις πρώτες αεροπορικές που ξεκίνησαν εν μέσω κορωνοϊού

Σε ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα, η Wizz Air ανέφερε ότι σχεδίαζε να επαναφέρει σε λειτουργία μερικά από τα αεροπλάνα της, προκειμένου να εκτελέσουν «ουσιαστικά ταξίδια».

Λίγο μετά τις 7.30 το πρωί της Παρασκευής, το αεροδρόμιο Luton του Λονδίνου, απέκτησε και πάλι ζωή, μετά από 10 ημέρες, κατά τις οποίες παρέμεινε κλειστό λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Περισσότεροι από 100 επιβάτες επέβαιναν στην πτήση W6 4301 της ουγγρικής χαμηλού κόστους εταιρείας Wizz Air, που πραγματοποίησε την πτήση από τη Σόφια της Βουλγαρίας προς το Λονδίνο.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που ξεκίνησαν ξανά τις πτήσεις εν μέσω πανδημίας.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ταξίδευαν για λόγους εργασίας, ερχόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εργαστούν ως εποχικοί εργάτες, ή σε εργόταξια ως οδηγοί φορτηγών, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ενώ άλλοι ήταν άνθρωποι που παγιδεύτηκαν στη Βουλγαρία όταν "χτύπησε" η πανδημία και σταμάτησαν οι πτήσεις και επιθυμούσαν να επιστρέψουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους.

Σε ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα, η Wizz Air ανέφερε ότι σχεδίαζε να επαναφέρει σε λειτουργία μερικά από τα αεροπλάνα της, προκειμένου να εκτελέσουν «ουσιαστικά ταξίδια», αποκαθιστώντας υπηρεσίες σε προορισμούς όπως είναι η Ρουμανία, η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία, η Λισαβόνα στην Πορτογαλία και η Τενερίφη της Ισπανίας.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wizz Air (@wizzair) on

Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να λειτουργήσει η υποδομή και ότι υπάρχουν άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη που πρέπει να ταξιδέψουν για λόγους εργασίας.  

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό IATA, οι πτήσεις στην Ευρώπη έχουν μειωθεί κατά 90%.

Λαμβάνοντας υπόψιν τους συνεχιζόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η Wizz Air δήλωσε ότι δεν αναμένει να είναι πλήρεις οι πτήσεις, ενώ τόνισε πως θα διατηρήσει την κοινωνική απόσταση μεταξύ των επιβατών, τηρώντας παράλληλα όλα τα μέτρα ασφαλείας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ