Ανώγεια Κρήτης - βεντέτα φοβούνται μετά το διπλό φονικό: Μαντιναδολόγος πατέρας 5 παιδιών ο ένας νεκρός, 30χρονος ο δεύτερος - Όλο το χρονικό

"Μουδιασμένη" η κοινωνία των Ανωγείων από το διπλό έγκλημα...

Συγκλονίζει την Κρήτη το διπλό φονικό, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Περαχώρι Ανωγείων και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων από πυροβολισμούς.

 

Ο μαντιναδολόγος Λευτερής Καλομοίρης είναι ο ένας από τους δύο νεκρούς.

 

Ο 63χρονος, πατέρας πέντε παιδιών, γνωστός για τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση, δέχθηκε τα πυρά του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη, πατέρα δύο παιδιών, σύμφωνα με το ekriti.gr.

 

Οι οικογένειες των δύο νεκρών έχουν φυγαδευτεί υπό το φόβο βεντέτας ενώ στο χωριό αναμένεται και Εισαγγελέας.

 

 

Στις 3 τα ξημερώματα, οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ηρακλείου του 32χρονου και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου του 63χρονου, όπου σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι παραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

 

Την ίδια ώρα, ο γιος του 63χρονου μαντιναδολόγου, αναζητείται από τις Αρχές καθώς φέρεται να πυροβόλησε τον 30χρονο αφού εκείνος νωρίτερα είχε πυροβολήσει τον πατέρα του.

 

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του ενώ στην περιοχή βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον τόπο της τραγωδίας, η ΕΛ.ΑΣ περισυνέλλεξε τουλάχιστον 8 κάλυκες όπλου.

 

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, υπογράμμισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, οι κάτοικοι να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση και οι αρχές να αφεθούν να λειτουργήσουν για το καλύτερο.

 

Φωτογραφίες: goodnet.grrethnea.gr,

 

Στην προσπάθειά του να χωρίσει τους εμπλεκόμενους ένας ακόμα 30χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Ανωγείων, όπου άμεσα έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα μεταξύ των δύο οικογενειών. «Το μόνο που επικράτησε είναι ο θρήνος και τα μεγάλα γιατί. Καμία ασχήμια δεν έγινε από τους συγγενείς των νεκρών. Είναι ώρες δύσκολες για το χωριό μας και οφείλουμε οι κάτοικοι να σταθούμε ικανοί να στηρίξουμε τις οικογένειες και την ηρεμία στον τόπο μας», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

 

«Προφητικές» αποδείχθηκαν οι μαντινάδας του άτυχου Λευτέρη Καλομοίρη, στο τελευταίο του τραγούδι «Δεύτερη ζωή». Όπως αναφέρει: Aν έχει δεύτερη ζωή, ο θάνατος χαλάλι ,αφού θα ξαναγεννηθώ, να σ’αγαπήσω πάλι.

O μαντιναδολόγος είχε εμφανιστεί και στην εκπομπή «ΔιαΚρητικά» με τη Βούλα Νεονάκη. Στην μαντινάδα του ανέφερε:

«Να γκρεμιστούνε τα βουνά, σόπατο να γενούνε ,όσο μπορούνε πιο μακριά τα μάτια να θωρούνε. Με την αγάπη εμάλωσα και ποιος θα μας εσάσει, που να κατέχει από σασμούς, να μην τα σοχαλάσει».

 

*Σασμός στην Κρήτη σημαίνει «συμφιλίωση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ