Κορωνοϊός - Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα, 2.632 τα συνολικά, 146 νεκροί & 35 διασωληνωμένοι - Χαρδαλιάς: Fake news τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, υπάρχει μόνο απλή σύσταση και φυσικά, δεν υπάρχουν πρόστιμα.

6 νέα κρούσματα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό - της πρώτης μετά την μερική άρση των μέτρων - ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 2.632, με το 55,4% εξ αυτών να αφορούν άνδρες.

Όπως ανέφερε, επίσης, ο λοιμωξιολόγος το 22,6% των κρουσμάτων θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ το 50% σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με τη μέση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη.

Το 23% από τους διασωληνωμένους είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 91,4% εξ αυτών πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

81 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε, επίσης, δύο νέους θανάτους, με τους νεκρούς από επιπλοκές του κορωνοϊού να έχουν φτάσει πλέον στη χώρα μας τους 146.

Μετά τον κ. Τσιόδρα, τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είπε «Σήμερα το πρωί αφήσαμε πίσω μας 42 ημέρες πρωτόγνωρων διαδικασιών και περιορισμών και μπήκαμε στη δεύτερη φάση της νέας μας προσπάθειας, στη φάση της σταδιακής επιστροφής σε μια νέα καθημερινότητα».

Ο ίδιος τόνισε πως ο ιός είναι ακόμα εδώ και δεν πρέπει λανθασμένα να θεωρήσουμε ότι το τέλος της πρώτης φάσης σημαίνει ότι πλέον έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο.

 Ανέφερε, επίσης, ότι κλειδί για την επιτυχία, θα είναι η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα, η πειθαρχία και η εμπιστοσύνη μας στις υποδείξεις των ειδικών.

Μίλησε, ακόμη, για τα Fake News, όπως είπε, που κυκλοφορούν και αφορούν στα μέτρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών, αλλά υπάρχει σύσταση να μετακινούνται όσο το δυνατόν λιγότερο για τη δική τους προστασία.

Τόνισε, επίσης, πως δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, υπάρχει και πάλι απλή σύσταση και φυσικά, δεν υπάρχουν πρόστιμα.

Ενημέρωσε ότι από αύριο εξαιρούνται από την απαγόρευση του κατάπλου σκαφών που ισχύει σε όλη τη χώρα, τα μικρά σκάφη έως εφτά μέτρα.

Διευκρίνισε ότι δεν επιτρέπεται η λειτουργία και η χρήση πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικιών.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι σήμερα το βράδυ παύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών στον δήμο Ερμιονίδας, ενώ παρατείνεται η καραντίνα που έχει επιβληθεί στη δομή στο Κρανίδι για επτά ημέρες.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ