Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Κατάθεση Καλομοίρη: Η μάνα μου ούρλιαζε, ο πατέρας μου είχε μια σφαίρα στο στήθος & τότε άρχισα να πυροβολώ πολλές φορές

Όσα είπε στην κατάθεσή του ο φερόμενος ως δράστης.

Ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης οδηγήθηκε χθες, Δευτέρα 4 Μαΐου, στην Εισαγγελεία, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπου περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια.

Ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη κατηγορείται για την δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη, καθώς και τον τραυματισμό ενός 23χρονου συγχωριανού τους, ο οποίος δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα.

Ο ίδιος περιέγραψε λεπτομερώς στην κατάθεσή του, όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σε βάρος του η Εισαγγελέας ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο.

«Την 2-5-2020 και ώρα 22.00 βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια και καθόμουν στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό. Ενώ καθόμουν, ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι το αυτοκίνητό του ο Γιώργος Ξυλούρης και εν συνεχεία ήρθε προς το μέρος μου και φαινόταν αγριεμένος. Εγώ τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα...» είπε στους αστυνομικούς ο 29χρονος φερόμενος ως δράστης.

Ο Μανώλης Καλομοίρης συνέχισε λέγοντας «Εν συνεχεία τον ρώτησα για ποιο λόγο τον ψάχνει και αυτός μου απάντησε "Ρουφιάνος είναι και γκεσταμπίτες είστε" και με απώθησε σπρώχνοντάς με. Τότε εγώ τον χτύπησα στο πρόσωπο με τη γροθιά μου και εν συνεχεία αυτός έφυγε τρέχοντας, προς την οικία του η οποία είναι σε απόσταση τριάντα περίπου μέτρων από το πατρικό μου.

Μετά εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι, στο οποίο βρισκόταν ο πατέρας μου Ελευθέριος Καλομοίρης και η μητέρα μου, στους οποίους είπα το περιστατικό. Εν συνεχεία πήγα στο μπάνιο να πλυθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει».

Σύμφωνα με τον φερόμενο ως δράστη, 

«Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου, το οποίο είχε φυλαγμένο σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει. Όταν βγήκα στο δρόμο, είδα δεξιά τη μητέρα μου να ουρλιάζει και μπροστά της δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος χωρίς να γνωρίζω ποιοι ήταν.

Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος κοιτώντας προ τα πάνω και δίπλα του πεσμένος ο Γιώργος Ξυλούρης, κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μία τρύπα στο στήθος, ενώ τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά. Τη στιγμή υπέθεσα ότι ο πατέρας μου ήτα νεκρός και θόλωσα.

Άρχισα να πυροβολώ τον Γιώργο Ξυλούρη, πολλές φορές, χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς, στη συνέχεια πέταξα το όπλο στο δρόμο και προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου φωνάζοντας προς τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τον βοηθήσουν. Σήκωσα τον πατέρα μου και τον έβαλα στην καρότσα του οχήματος του Ε.Ν., ο οποίος ήταν επίσης στο σημείο και ξεκινήσαμε για το Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

Όταν φτάσαμε εκεί κατέβασα τον πατέρα μου και τον έβαλα σέρνοντας μέσα, όπου τον έβαλα σε ένα φορείο. Μετά από λίγο που κατάλαβα ότι ήταν νεκρός έφυγα από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Όσον αφορά στον τραυματισμό του Ε.Ν. δεν γνωρίζω πως τραυματίστηκε, εγώ σίγουρα δεν έστρεψα το όπλο προς το μέρος του».

Η συνήγορος του κατηγορουμένου Αλεξάνδρα Σπανάκη

Ο συνήγορος του δικηγόρος Διονύσης Βέρρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως είναι ένα τραγικό περιστατικό δύο μεγάλων οικογενειών και πως ο εντολέας του πυροβόλησε τον δολοφόνο του πατέρα του. 

Για τις δηλώσεις του Γιάννη Ξυλούρη, πατέρα του 30χρονου Γιώργου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του νεκρού παιδιού του, ανέφερε πως υπάρχει η έκθεση αυτοψίας των Αστυνομικών όπου υπογραμμίζουν την ύπαρξη διαφορετικών καλύκων και όπλων, όπως αναφέρει το ekriti.gr.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Διονύσης Βέρρας

«Στόχος μας είναι η αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας», ανέφεραν οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Ξυλούρη, Γιώργος Κοκοσάλης και Σπύρος Βρέντζος.

«Οι σκέψεις μας είναι στους δύο νεκρούς που θρηνούμε και βασικό μέλημα όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της συνοχής της Ανωγειανής κοινωνίας», επεσήμαναν οι δικηγόροι της οικογένειας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ