Σάλος στην Βρετανία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής επιδημιολόγος - Eίχε μυστικά ραντεβού με την παντρεμένη ερωμένη του

Παραιτήθηκε o κορυφαίος επιδημιολόγος...

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία η αποκάλυψη ότι ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, ο οποίος ήταν εκείνος που συμβούλευσε τον Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει το lockdown, επέτρεψε στην 38χρονη ερωμένη του να τον επισκεφθεί δύο φορές παραβιάζοντας την καραντίνα.

Ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον, καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για τα Επείγοντα (SAGE), η οποία παίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής.

Σημειώνεται πως ο Νιλ Φέργκιουσον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πείσει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιβάλει αυστηρό lockdown τον περασμένο μήνα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When even the main guy behind the #lockdown doesn't abide by it, you know it's time to #endlockdownnow #NeilFerguson #chinaliedpeopledied #endlockdownuk #BorisJohnson #coronavirusuk

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Edward Howard (@edwardhoward16) στις

Η 38χρονη Αντόνια Στάατς, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει με τον σύζυγό της, φέρεται, να επισκέφθηκε δύο φορές τον Φέργκιουσον στο σπίτι του μετά τις 23 Μαρτίου οπότε και επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα και συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου και στις 8 Απριλίου. 

«Δέχομαι ότι έκανα ένα λάθος κρίσης και πήρα την λάθος πορεία. Επομένως αποσύρομαι από την ανάμειξή μου στην επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (SAGE)», ανέφερε στην ανακοίνωσή του σύμφωνα με την The Telegraph.

«Ενήργησα με την πεποίθηση ότι είμαι προστατευμένος, αφού βρέθηκα θετικός στον κορωνοϊό και απομονώθηκα πλήρως για σχεδόν δύο εβδομάδες αφού παρουσίασα συμπτώματα.

Λυπάμαι πολύ αν τυχόν υπονόμευσα τα σαφή μηνύματα για την ανάγκη να συνεχιστεί η κοινωνική αποστασιοποίηση ώστε να ελεγχθεί αυτή η καταστροφική επιδημία» κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ