Απίστευτο τι συμβαίνει με τους θανάτους αδελφών από κορωνοϊό - 37χρονες & 66χρονες δίδυμες "έφυγαν" από την πανδημία (φωτό)

Μία ομάδα ερευνητών από το King's College του Λονδίνου κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα συμπτώματα του κορωνοϊού που εμφανίζει το κάθε άτομο φαίνεται να σχετίζονται, κατά 50%, με γενετικούς παράγοντες.

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των ανθρώπων ανά τον κόσμο που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από κορωνοϊό.

Ακόμη πιο δραματικές, δε, είναι οι περιπτώσεις αδελφών - και μάλιστα διδύμων - που καταλήγουν από τη νόσο Covid-19 μέσα σε μόλις λίγες ώρες ή μέρες.

Τον περασμένο μήνα στη Μ. Βρετανία αρκετά ήταν τα αδέλφια που "έφυγαν" από επιπλοκές του κορωνοϊό, δημιουργώντας προβληματισμό στους επιστήμονες σχετικά με το πόσο σχετίζεται ο ιός με γενετικά χαρακτηριστικά.

Η πλειοψηφία των επιστημόνων πιστεύει ότι τα γονίδια παίζουν ρόλο στον τρόπο με τον οποίο ο κάθε οργανισμός αντιδρά στις λοιμώξεις.

Η γενετική σύνθεση ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσει τους υποδοχείς που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να "εισβάλει" στον οργανισμό.

Παράλληλα, το πόσο ανθεκτικό είναι το άτομο στη μόλυνση, καθώς και το πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα σχετίζονται και πάλι με τα γονίδια.

Μία ομάδα ερευνητών από το King's College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Tim Spector, μελέτησε την γενετική επιδημιολογία σε δίδυμα αδέλφια και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα συμπτώματα του κορωνοϊού που εμφανίζει το κάθε άτομο φαίνεται να σχετίζονται, κατά 50%, με γενετικούς παράγοντες.

«Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν γονίδια που συνδέονται με τους υποδοχείς ή με τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται η μόλυνση» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως χρειάζεται περισσότερη έρευνα στον συγκεκριμένο τομέα, για να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι 37χρονες δίδυμες αδελφές, Katy και Emma Davis, πέθαναν στο γενικό νοσοκομείο του Σαουθάμπτον τον περασμένο μήνα.

Οι δύο αδελφές, οι οποίες ζούσαν μαζί, είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας.

 

 

Δύο άλλες δίδυμες, η Eleanor Andrews και η αδερφή της Eileen, ηλικίας 66 ετών, πέθαναν, επίσης, τον περασμένο μήνα.

Και εκείνες ζούσαν μαζί και έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

 

 

Ακόμη, δύο αδέλφια από το Νιούπορτ της Ουαλίας, ο 59χρονος Ghulam Abbas και ο αδελφός του, Raza, 54 ετών, πέθαναν μέσα σε λίγες ώρες στο νοσοκομείο Royal Gwent της πόλης.

Και δεν είναι μόνο αυτοί...

Ο 46χρονος Olume Ivowi και ο 38χρονος αδελφός του Isi από το Luton έφυγαν από τη ζωή με διαφορά μόλις λίγων ημερών, "χτυπημένοι" από τον φονικό ιό.

«Αυτοί οι θάνατοι προειδοποιούν τους ανθρώπους για το γεγονός ότι θα μπορούσε ο κορωνοϊός να σχετίζεται με γενετικούς παράγοντες», δήλωσε ο Spector.

 

 

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως οι άνθρωποι που ζουν μαζί συνήθως έχουν κοινό τρόπο ζωής και συμπεριφορά - από τη διατροφή μέχρι την άσκηση και το πόσο άμεσα αναζητούν ιατρική βοήθεια όταν τους συμβαίνει κάτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ