Πώς θα αξιοποιήσουμε τα δεκάδες άδεια, γυάλινα Βαζάκια που έχουμε μαζέψει στα ντουλάπια μας; - Ο Σπύρος Σούλης μας λύνει την απορία

Πάρτε υπέροχες ιδέες....

Γυάλινα βαζάκια που όσο πάνε και πληθαίνουν στην κουζίνα σου, έχουν ήδη φιλοξενήσει σάλτσες, ξηρούς καρπούς και πάει λέγοντας και ελικρινά δεν ξέρεις τι άλλο να τα κάνεις, παραμόνο να τα  στοιβάξεις σε ένα ντουλάπι και αυτά να περιμένουν καρτερικά την επόμενή τους χρήση. True story.

Ήρθε η ώρα να αποκτήσουν μοναδικές χρήσεις στο σπίτι σου και να βρουν τη θέση που τους αξίζει σε κάθε δωμάτιο. Δες τα με άλλο μάτι, ειδικά τώρα που #MenoumeSpiti και έχουμε την ευκαιρία να οργανώσουμε και να τακτοποιήσουμε το χώρο μας όχι για να απασχοληθούμε οπωσδήποτε με κάτι, αλλά για να δημιουργήσουμε μια όμορφη, αρμονική ατμόσφαιρα που μας φτιάχνει τη διάθεση και ηρεμεί το μυαλό μας.

Βγάλτα από τα ράφια, πλύντα και ξεκίνα!

1. ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

Μία ο καιρός, μια το καραντίνα mode, σε κάνουν να θέλεις να δημιουργήσεις μια κάποια hyggelig* ατμόσφαιρα στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο και γιατί όχι και το μπάνιο σου. Τι καλύτερο λοιπόν από το να μετατρέψεις γυάλινα βάζα σε διάφορα μεγέθη στα πιο chic και handmade κεριά; Τα πράγματα ειναι πολύ απλά και το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά κερωμένα φυτίλια**. Μάζεψε λοιπόν ό,τι κεριά μισοτελειμένα έχεις, τρίψτα ή κόψτα σε πολύ μικρά κομματάκια, λιώστα σε ένα ατσάλινο σκεύος το οποίο θα ακουμπάει σε καυτό νερό (μπεν μαρί), και γέμισε με το υγρό μείγμα κεριού διάφορα γυάλινα βαζάκια σύμφωνα με το spirossoulis,.

Μόλις τελειώσεις με το γέμισμα τοποθέτησε από ένα φυτίλι μέσα στο καθένα και στερέωσέ το γυρίζοντάς το σε ένα μολύβι ή στιλό που θα ακουμπάει στο χείλος του βάζου. Περιμένεις μερικές ωρίτσες και έτοιμο.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Να τα χρησιμοποιήσεις ως διακοσμητικά κηροπήγια, είτε έτσι σκέτα, είτε να τα διακοσμήσεις  με σπάγκο ή ακόμα και να τα βάψεις. Και οικονομικό και όμορφο και minimal. See what I did there?

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ