Κανείς δε γεννήθηκε νικητής, όλοι έγιναν στην πορεία

Τι πρέπει  να έχει ένας νικητής τελικά;

 

Αναζητώντας τις αιτίες για μια αποτυχία μας, ανθρώπινο είναι να κάνουμε αρνητικές σκέψεις για τον ίδιο μας τον εαυτό. Πάντα ένα ”τι κακό κάνω; που φταίω;” θα ακολουθήσει. Να ήταν μόνο για το συγκεκριμένο ατυχές συμβάν η αναζήτηση, θα ήταν καλά. Συνήθως θυμόμαστε και άλλα παραδείγματα ατυχή και μας παίρνει από κάτω. Αρχίζουν πιο σοβαρές σκέψεις. Μήπως δεν είμαστε νικητές;

Ακούμε πολλά δεξιά και αριστερά, συνήθως κάθε ένα απλουστευμένο σλόγκαν και κλισέ που βλέπουμε σε μέσα ενημέρωσης και τελικά, τα ακούμε από τον περίγυρό μας. ”Κάποιοι είναι γεννημένοι νικητές και κάποιοι άλλοι όχι”. Λες και κάποιος αποφάσισε, πριν ζήσουμε, να μας βγάλει νικητές ή χαμένους. Παράλογα πράγματα που δυστυχώς μας γίνονται συνήθειες και στάσεις ζωής.

Ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας που θα μας βοηθήσει να σπάμε φούσκες με μύθους και κλισέ, είναι η λογική σε συνδυασμό με τη γνώση. Ας δανειστούμε βιβλία από τη βιβλιοθήκη και ας δούμε βιογραφίες ανθρώπων που θεωρούνται ”γεννημένοι νικητές”. Αμέσως θα δούμε πολύ κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Πιο πολλές αποτυχίες είχαν, παρά επιτυχίες. Οι επιτυχίες τους ήταν μοναδικές, χαρακτηρίστηκαν από αυτές αλλά ήταν λιγότερες από τις δυσκολίες που προσωρινά τους έβαλαν κάτω. Ακολούθησαν στη ζωή τους πιστά το ”αν δεν πάθεις δε θα μάθεις”. Δυσκολίες, δυσχέρειες, απογοητεύσεις, ατυχίες. Όλα αυτά υπήρξαν στη ζωή αυτών των ανθρώπων, όπως υπάρχουν και στη δική μας ζωή. Τι μας δείχνουν όλα αυτά; Οτι νικητής δεν υπάρχει κανένας από κούνια.

Το ουσιώδες είναι να γίνουμε νικητές. Αφού μάθουμε να μη δίνουμε σημασία σε παράλογους μύθους και ”τσιτάτα”, ας δούμε τι θα μας κάνει νικητή. Θα αποδεχθούμε ότι νικητής ή χαμένος, γίνεσαι και δεν γεννιέσαι. Θα δώσουμε μεγάλο βάρος στις επιλογές μας και στη γενικότερη στάση ζωής που έχουμε.

Τι πρέπει  να έχει ένας νικητής τελικά;

Θέληση. Όχι δε μιλάμε για μια αόριστη θέληση που εκφράζει κάποιες επιθυμίες. Μιλάμε για θέληση που μοιάζει περισσότερο με πάθος και όχι απλή επιθυμία. Τι σημαίνει να έχουμε θέληση με μορφή πάθους για κάτι; Όταν έχεις πάθος για κάτι, δεν το παρατάς με τίποτε. Ο κόσμος να χαλάσει, όσο κι αν οι δυσκολίες μοιάζουν ανυπέρβλητες, προχωράμε και επιμένουμε.

Τι άλλο πρέπει να έχει ένας για να είναι νικητής; Τη γνώση ότι η επιτυχία έρχεται μία φορά και αυτή στο τέλος. Στο μεταξύ όμως, η αποτυχία είναι πολύ πιο συχνός επισκέπτης στη ζωή μας. Τι σημαίνει το να έχεις αυτή τη γνώση; Γνωρίζεις οτι ο νικητής δεν έχει γεννηθεί έτσι, αλλά εξελίχθηκε. Έγινε. Μέσα από την αντοχή του και την υπομονή του στις αποτυχίες και στις δυσκολίες. Είχε την ισχυρή θέληση να δει να ολοκληρώνεται κάτι με επιτυχία, ενώ προηγήθηκαν τόσες αποτυχημένες προσπάθειες αναφέρει το tsemperlidou.

Και κάτι ακόμη πρέπει να έχει ο νικητής. Θάρρος. Αποκτάμε θάρρος και τόλμη μόνο όταν δούμε  την επιτυχία ως αποτέλεσμα πολλών αποτυχημένων πειραμάτων. Όσο περισσότερο θάρρος έχεις, τόσο μικρότερος είναι ο φόβος της αποτυχίας. Όλα αυτά λοιπόν, τα αποκτάμε στη ζωή, κάνοντας προσπάθειες και δίνοντας αγώνες που έχουμε επιλέξει. Δεν γεννήθηκε κανένας μας αγωνιστής και άρα κανείς μας δεν γεννήθηκε νικητής ή χαμένος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ