Μητσοτάκης, Χαρδαλιάς, Χρυσοχοΐδης στον Υμηττό - Σύσκεψη από κοντά & από μακριά με την Πυροσβεστική (φωτό)

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη στον Υμηττό κράτησαν, αν μη τι άλλο, τις αποστάσεις... 

Στον Υμηττό βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι κύριοι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς ενημερώθηκαν για τις προετοιμασίες και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

«Έχουμε περισσότερο προσωπικό φέτος, καλύτερα μέσα ατομικής προστασίας για τους πυροσβέστες μας, καλύτερη οργάνωση των μέσων αεροπυρόσβεσης και καλύτερη συνολική οργάνωση του Σώματος αλλά και της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε πρόκληση», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. 

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κορωνοϊού τονίζοντας την σημασία της ατομικής ευθύνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά «Θα ήθελα και εδώ από τον Υμηττό να επαναλάβω την έκκλησή μου: Δεν έχουμε τελειώσει με την περιπέτεια του κορωνοϊού. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου αλλά για να μην αναγκαστούμε να υποχωρήσουμε και πάλι και να προχωρήσουμε σε ενδεχόμενη αυστηροποίηση των μέτρων, όπως αναγκαστήκαμε να κάνουμε πριν από αρκετές εβδομάδες, απαιτείται συλλογική συνεργασία και ατομική ευθύνη».

Στην ενημέρωση έλαβαν μέρος ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί της υπηρεσίας και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκαν οι οργανωτικές αλλαγές των τελευταίων μηνών που έχουν στόχο την ταχύτερη αντιμετώπιση εστιών φωτιάς στο σύνολο της επικράτειας.

Η Πυροσβεστική ενισχύεται με 126 οχήματα -εκ των οποίων τα 83 έχουν παραληφθεί και τα υπόλοιπα θα έχουν ενταχθεί στον στόλο της έως τον Ιούνιο- ενώ οι εναέριες δυνάμεις θα διαθέτουν τρία ελικόπτερα βαρέως τύπου περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση του Σώματος με 1.300 επιπρόσθετους εποχικούς πυροσβέστες.

(Photo: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ