Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ - Τι ώρα θα ανοίγουν & θα κλείνουν

Δείτε πως θα λειτουργούν…

Άλλαξε και πάλι το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από χτες Δευτέρα 11 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, έχει παύσει πλέον από το Σάββατο 9 Μαΐου το διευρυμένο ωράριο που είχε ανακοινωθεί με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση τα σούπερ μάρκετ επιστρέφουν στο γνωστό 08:00 – 21:00 για τις καθημερινές και 08:00 – 20:00 για τα Σάββατα.

Η αλλαγή αφορά μόνο το ωράριο καθώς θα συνεχίσουν να ισχύουν όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί (π.χ. αριθμός πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα) που είχαν επιβληθεί στην προσπάθεια περιορισμού στην διάδοση του κορωνοϊου.

 

Τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα σε σούπερ μάρκετ

Υπενθυμίζεται πως μόνο τα τμήματα των εγκαταστάσεων διανομής και ανεφοδιασμού των καταστημάτων που εμπορεύονται τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης, των σούπερ μάρκετ, των λαϊκών αγορών, των οργανωμένων αγορών τροφίμων και των φαρμακαποθηκών στα οποία εντοπίζεται κρούσμα της νόσου COVID-19, και όχι στο σύνολο της επιχείρησης, θα γίνεται αναστολή της λειτουργίας τους.

Αυτό αναφέρεται στο ένατο άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά σε θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ανοιχτά τις Κυριακές

Η τρίτη φάση επιστροφής στην κανονικότητα σε συνδυασμό ότι έχουμε περάσει και στο θερινό - τουριστικό ωράριο αναμένεται να αναθερμάνει και την κυριακάτικη λειτουργία των σούπερ μάρκετ όπου αυτή επιτρέπεται. Υπενθυμίζεται ότι με το συμπληρωματικό μνημόνιο που είχε περάσει από την προηγούμενη Βουλή το 2017 προβλέπεται η λειτουργία καταστημάτων - μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ -από Μάιο έως Οκτώβριο όλες τις Κυριακές πλην μίας τον Αύγουστο.

Η απόφαση αφορούσε περιοχές όπως είναι το σύνολο του Δήμου Αθηναιών, τμήμα του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, τμήμα του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών (Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα) ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα ισχύει η υφιστάμενη δυνατότητα ρύθμισης μέσω των αποφάσεων των αντιπεριφερειαρχών.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας που είχαν ακολουθήσει τα περισσότερα σούπερ μάρκετ κατά την κυριακάτικη θερινή λειτουργία τους ήταν αυτό του 11:00 - 18:00.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ