Ο μίνι καύσωνας αρχίζει από σήμερα - Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη, τους 41 θα φτάσει το Σαββατοκύριακο

Ο μίνι καύσωνας ξεκινά από σήμερα και αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης αναμένονται σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου.

Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, ενώ σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 και τοπικά τους 36-38 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπως αναφέρει το meteo.gr.

H τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την παρουσία σκόνης όσο και τους τοπικούς ανέμους.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαΐου, ενώ σημειώνονται και οι περιοχές της χώρας όπου αναμένονται οι υψηλότερες τιμές της.

Παράλληλα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα και είναι πιθανό θα υπάρξει περιορισμός της ορατότητας κυρίως στα κεντρικά και νότια όπου αναμένονται οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της.

Ο μίνι καύσωνας, όπως βλέπουμε ξεκινά από σήμερα, όμως αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία, ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Όπως φαίνεται στους παραπάνω πίνακες η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 41 βαθμούς κελσίου το Σάββατο και τους 40 την Κυριακή σε κάποιες περιοχές της χώρας!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ