Τopwoman η γιαγιά Xέλγκα, 103 ετών - Επιβίωσε από κορωνοϊό, ισπανική γρίπη & φυματίωση

Είναι σούπερ γιαγιά...

H Χέλγκα Γκουντμανσντότιρ, μια γιαγιά 103 ετών, η οποία ζει σε γηροκομείο της Ισλανδίας είναι μια topwoman, Γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 1917 και απ' ότι φαίνεται δεν έχει περάσει και λίγα στην ζωή της. 

Η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν μόλις ενός έτους όταν η ισπανική γρίπη έπληξε την ανθρωπότητα. Την ίδια, ωστόσο, δεν κατάφερε να την αγγίξει, αφού μαζί με τα 11 αδέρφια της έμειναν σε αγρόκτημα, μακριά από τον απομονωμένο θείο τους που μπήκε σε καραντίνα.

Helga Guðmundsdóttir, with a healthcare worker at Berg nursing home, …

Photo/Agnes Veronika

Στα 35 της χρόνια άλλη μια ασθένεια της χτύπησε την πόρτα. Αυτή την φορά η φυματίωση το 1952. Η Χέλγκα τη νίκησε κι αυτή.  Παντρεύτηκε έκανε τρία παιδιά και πλέον έχει έξι εγγόνια σύμφωνα με το icelandmonitor

Helga Guðmundsdóttir.

Photo/Agnes Veronika

"Έχω επιβιώσει από τα πάντα, έτσι δεν είναι;"Ένα εξ αυτών, η Βερόνικα Άγκνες αποφάσισε να εργαστεί στο γηροκομείο που μένει η γιαγιά της για να τη φροντίζει. Και έβαλε το χέρι της ώστε να γλιτώσει και από την πανδημία του κορονοϊού. "Είναι πολύ θετικό άτομα. Αυτό έχει συμβάλλει στο να είναι υγιής και να επιβιώσει από τον ιό", είπε για τη -σούπερ- γιαγιά της, η οποία θα γιορτάσει σε λίγες ημέρες τα γενέθλιά της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ