Good news : Τo πρώτο Διεθνές βραβείο κοινού Youniversal την έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα - Γραμμή και πηλός»

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός»
διακρίθηκε με το Διεθνές βραβείο κοινού Youniversal
στο πλαίσιο της διοργάνωσης Global Fine Art Awards

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» διακρίθηκε με το Διεθνές βραβείο κοινού Youniversal, κατά την έκτη απονομή των βραβείων Global Fine Art Awards (GFAA) που φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 11 Μαϊου.

Μοναδική ελληνική υποψηφιότητα ανάμεσα σε εκθέσεις από μουσεία όπως το Guggenheim, η Tate Modern, η Royal Academy of Arts και το Van Gogh Museum, η εμβληματική έκθεση που πραγματοποίησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2019 και προσέλκυσε 60.000 επισκέπτες, συγκέντρωσε και την προτίμηση του κοινού που την ανέδειξε πρώτη ανάμεσα σε συνολικά 99 υποψηφιότητες από 27 χώρες και από τις 6 ηπείρους.

Όπως αναφέρει η Σάντρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης:

«Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι οι άνθρωποί του: όχι μόνο όσοι εργαζόμαστε σε αυτό, αλλά κυρίως όλοι όσοι ανταποκρίνονται σε κάθε μας πρόσκληση. Γιατί κάθε δημιουργική προσπάθεια αποκτά σημασία και λόγο ύπαρξης μόνο με την αποδοχή του κοινού. Στις πρωτοφανείς συνθήκες που ζούμε τους τελευταίους μήνες, όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στο Μουσείο έχουν αγκαλιάσει κάθε νέα μας πρόταση. Ακόμα και αν η επικοινωνία μας αυτή την περίοδο περιορίζεται στον ψηφιακό κόσμο, η ανταπόκριση είναι πάντα συγκινητική και πολύ ενθαρρυντική.

Η μαζική συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία των Global Fine Art Awards για την ανάδειξη της πιο δημοφιλούς έκθεσης ήταν ένα ακόμη δείγμα αυτής της αμφίδρομης σχέσης που ανυπομονούμε να συνεχιστεί και από κοντά, όταν οι πόρτες του μουσείου ανοίξουν ξανά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους εσάς που μας αναδείξατε πρώτους, αλλά και προς όσους εργάστηκαν με αφοσίωση και ενθουσιασμό για την πραγματοποίηση της έκθεσης «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός».

Τo πρόγραμμα GFAA Global Fine Art Awards, που πραγματοποιήθηκε φέτος για 6η χρονιά, διεξάγει έρευνα όλο το χρόνο, εντοπίζοντας τις καλύτερα επιμελημένες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Η επιτροπή επισκέπτεται περισσότερες από 2.000 εκθέσεις ετησίως, οι οποίες εξετάζονται περαιτέρω από την επιτροπή υποψηφιοτήτων. Οι κριτές του GFAA αξιολογούν και βαθμολογούν όλους τους υποψηφίους σε 13 κατηγορίες βραβείων.

H έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2019 στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι». Στην σπάνια και πρωτότυπη αυτή έκθεση, που επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης και ο Ιστορικός Τέχνης Olivier Berggruen, για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο «συνομίλησαν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας ένα μοναδικό «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.

Δείτε αναλυτικά τους νικητές εδώ:
http://globalfineartawards.org/2019-gfaa-award-winners-2/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ