Η Μόνικα Μπελούτσι, Μαρία Κάλλας: Η 55χρονη ιταλίδα καλλονή σε μια παράσταση σταθμός στο Παρίσι

Η Μόνικα Μπελούτσι στο θεατρικό σανίδι…

Η Μόνικα Μπελούτσι για πρώτη φορά στην καριέρα της ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι, ερμηνεύοντας την Μαρία Κάλλας.

 

 

 

Η ηθοποιός πριν λίγες εβδομάδες ολοκλήρωσε στο Studio Marigny, στο Παρίσι, τις εμφανίσεις της στην παράσταση με τίτλο «Maria Callas, Lettres et Mémoires», στο πλαίσιο της οποίας διαβάζει αδημοσίευτα κείμενα της ελληνίδας ντίβας της όπερας, που έχουν συλλεχθεί από τον Τομ Γουλφ, σκηνοθέτη της ταινίας «Maria by Callas».

 

Η παράσταση ακολούθησε την πορεία της Κάλλας από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη μέχρι τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες και σκάνδαλα, τη θυελλώδη σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση αλλά και τις προσωπικές της δοκιμασίες.

 

 

 

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Repubblica, η 55χρονη ιταλίδα ντίβα εξήγησε για ποιο λόγο άργησε τόσο πολύ το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι. «Η βραδύτητα και η καθυστέρηση είναι χαρακτηριστικό της γυναικείας φύσης», εξηγεί η ίδια, «αντίστοιχα, η βιασύνη και η σπουδή ειναι ίδιον της ανδρικής. Η ενέργεια της γυναίκας είναι πάντα σε αναμονή και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να εκδηλωθεί».

 

 

 

Συγκρίνοντας την εμπειρία της με εκείνη του σινεμά, η Μπελούτσι ξεκαθάρισε πως «στον κινηματογράφο είναι λιγότερο τρομακτική». «Όταν κάποιος κάνει μια ταινία, είναι σαν να προστατεύεται από τον έξω κόσμο. Με το θέατρο, κάποιος αναπνέει πάνω στο κοινό και το κοινό σε αναπνέει. Υπάρχει μια άμεση επαφή», προσθέτει.

 

 

 

Επίσης, με το θέατρο, η συγκέντρωση του ηθοποιού πρέπει να διαρκέσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της παράστασης. Αντιθέτως, σε μια ταινία, οι σκηνές γυρίζονται μία προς μία, με διαλείμματα για ανάπαυση στο μεταξύ. Σχετικά με την παράσταση πάντως, η Μπελούτσι είπε ότι «γοητεύτηκε από το έργο του Γουλφ».

 

«Τα γράμματα που διαβάζω επί σκηνής είναι τόσο όμορφα. Είναι σαν να κοιτάς απευθείας στην ψυχή της Κάλλα», λέει η Μπελούτσι.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο του Γουλφ, υπήρξε απόλυτη «χημεία» μεταξύ της Μπελούτσι και της προσωπικότητας της Κάλλας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ