Google, facebook, twitter: "Μονιμοποιούν" την τηλεργασία - Εξ αποστάσεως μέχρι το 2021

Με την πανδημία του κορωνοϊού να εξακολουθεί να "καλπάζει", η τηλεργασία φαίνεται πως είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση για όσες εταιρείες μπορούν να την υιοθετήσουν.

Από τις αρχές Μαρτίου, η Twitter ήταν από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που ενθάρρυναν την τηλεργασία λόγω κορωνοϊού.

Μάλιστα, πως τόσο η συγκεκριμένη, όσο και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας σκοπεύουν να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εργασία για μεγάλο αριθμό εργαζομένων τους, τουλάχιστον μέχρι το 2021.

(Photo: Pixabay)

Με την πανδημία του κορωνοϊού να εξακολουθεί να "καλπάζει" ανά τον κόσμο, η τηλεργασία φαίνεται πως είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση για όσες εταιρείες μπορούν να την υιοθετήσουν.

Όπως ανακοίνωσε η Twitter σήμερα, μέσα από το επίσημο blog της, πως όσοι εργαζόμενοί της το επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, ακόμη και για πάντα, καθώς, όπως τονίζει η εταιρεία, η εμπειρία των προηγουμένων μηνών απέδειξε πως η τηλεργασία λειτούργησε μια χαρά. 

Μάλιστα, η εταιρεία ανέφερε πως δεν σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα περισσότερα από τα γραφεία της πριν τον Σεπτέμβριο, με τους εργαζόμενους να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα εργάζονται ή όχι στα γραφεία της εταιρείας και το πότε.

Παράλληλα, στα γραφεία που θα ανοίξουν και πάλι θα τηρούνται αυστηρά μέτρα προφύλαξης, ώστε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς.

Επίσης, και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Facebook Inc και η Google Alphabet Inc, επέτρεψαν στους περισσότερους εργαζόμενους τους να εργάζονται εξ αποστάσεως μέχρι το τέλος του 2020.

(Photo: Pixabay)

Πριν από λίγες ημέρες και άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Facebook και η Google έκαναν γνωστό πως σκοπεύουν να συνεχίσουν την τηλεργασία, για τους υπαλλήλους τους, μέχρι και την αρχή του 2021, ενώ η Amazon παρέτεινε την τηλεργασία μέχρι τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα η Facebook ανακοίνωσε πως ελάχιστα γραφεία της εταιρείας θα ανοίξουν από τις 6 Ιουλίου και μετά και μόνο για όσους εργαζόμενους απαιτείται η φυσική παρουσία τους στα γραφεία, ενώ οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να εργάζονται από το σπίτι μέχρι και τουλάχιστον το τέλος του 2020, όπως αναφέρει το CNBC.

Ακόμη, η αμερικανική τράπεζα Capital One δήλωσε ότι 40.000 από τους εργαζομένους της θα δουλεύουν εξ αποστάσεως τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία ασφάλισης και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Nationwide Insurances έκλεισε πέντε γραφεία της στις ΗΠΑ και επέβαλε μόνιμο καθεστώς τηλεργασίας στους 4.000 υπαλλήλους της.

Θα μπορούσε, λοιπόν, να θεωρηθεί δεδομένο πως η μετά κορωνοϊό εποχή θα αλλάξει πολλά μεταξύ των οποίων και τις συνθήκες εργασίες - με την τηλεργασία να αποκτά σημαντική θέση παγκοσμίως και να... "μονιμοποιείται", όπως φαίνεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ