Πανέμορφη 25αρα η Meryl Streep στη δεκαετία του ’70 - Vintage φωτογραφίες από την βραβευμένη με Oscar

Έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες…

Η Μέριλ Στριπ θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της σύγχρονης εποχής.

 

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1971 στο έργο «The Playboy of Seville» και στην τηλεόραση το 1977 με την ταινία «The Deadliest Season». Την ίδια χρονιά έκανε και την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο με την ταινία «Τζούλια».

 

Η Στριπ έχει λάβει συνολικά 21 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τρία, και 32 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, κερδίζοντας οκτώ. Είναι η ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα στην ιστορία του κινηματογράφου. Έχει επίσης βραβευθεί με δύο Βραβεία Έμμυ, δύο Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών, δύο BAFTA, ένα βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών, το Τιμητικό βραβείο της Χρυσής Άρκτου για το 2012, ενώ έχει λάβει και πέντε υποψηφιότητες για Βραβείο Γκράμι Το 2004 βραβεύθηκε με το Life Achievement Award από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

 

Στην οσκαρική κινηματογραφική ιστορία, η Μέριλ Στριπ παίζει εδώ και λίγα χρόνια μόνο εναντίον του εαυτού της: τα δικά της ρεκόρ καταρρίπτει.

Φωτογραφίες: vintage-everyday.com

 

«Νομίζω ότι με το που ανακοινώνεται το όνομά μου, θεατές από άκρη σε άκρη της Αμερικής, ίσως κι όχι μόνο, φωνάζουν: Οχιιιιι! Γιατί πάλι αυτή;» είχε δηλώσει χαριτολογώντας πριν λίγα χρόνια. Κι όταν τη ρωτούσε κανείς πώς νιώθει με τόσες υποψηφιότητες, πάλι αυτοσαρκαζόταν: «ότι αυξάνονται οι ήττες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ