Σας βρήκαμε την συνταγή για pancakes της βασίλισσας Ελισάβετ - Την μοιράστηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ πριν από 60 χρόνια! (φωτό)

Όλο εκπλήξεις είναι η βασίλισσα Ελισάβετ...

Η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης πριν από 60 ολόκληρα χρόνια μοιράστηκε μια ξεχωριστή συνταγή με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

Όπως αποκάλυψε το "The White House Historical Association" στις 24 Ιανουαρίου του 1960 η Ελισάβετ είχε γράψει στον Αϊζενχάουερ για να μοιραστεί την συνταγή για τα αγαπημένα της pancakes μαζί του!

Μάλιστα, η βασίλισσα ξεκινούσε την επιστολή απολογούμενη, γράφοντας «Βλέποντας μια φωτογραφία σας στη σημερινή εφημερίδα να στέκεστε μπροστά από ένα μπάρμπεκιου, θυμήθηκα ότι δεν σας έστειλα ποτέ τη συνταγή για τα drop scones (σκωτσέζικα pancakes) που σας υποσχέθηκα στο Balmoral...».

Η Ελισάβετ έδωσε τη συνταγή στη συνέχεια, τονίζοντας, χειρόγραφα, πως η συγκεκριμένη δοσολογία είναι για 16 άτομα.

 

 

Να σημειώσουμε πως η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρεται σε μια επίσκεψη από τoυς Αϊζενχάουερ, τον Αύγουστο του 1959, στο Κάστρο Balmoral στην Σκωτία.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????? (@classicgoat) on

 

Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία, Mamie Eisenhower, επισκέφτηκαν τη βασιλική οικογένεια της Μ. Βρετανίας και ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που Αμερικανός πρόεδρος επισκεπτόταν το Balmoral.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaime Caroca (@xanm3) on

 

Τότε ήταν που το προεδρικό ζεύγος δοκίμασε για πρώτη φορά τα περίφημα pancakes της βασίλισσας και της ζήτησαν την συνταγή, την οποία η Ελισάβετ έστειλε τελικά μερικούς μήνες μετά!

Όσο για τα υλικά;

Όπως βλέπουμε στη συνταγή χρειαζόμαστε (για 16 άτομα):

4 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα
2 αυγά, ολόκληρα
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουταλάκια του γλυκού κρέμα ταρτάρ
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ