Κορωνοϊός - Ελλάδα: Στους 159 οι νεκροί στην χώρα μας - Δύο γυναίκες κατέληξαν σε ΝΙΜΤΣ και Ευαγγελισμό

Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς...

Άλλες δύο γυναίκες κατέληξαν από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, και οι νεκροί έφτασαν πλέον τους 159, μετά το θάνατο 73χρονης στο ΝΙΜΙΤΣ και μίας 57χρονης στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μία γυναίκα ήταν από τα περιστατικά που είχαν προσβληθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Η δεύτερη γυναίκα ήταν ηλικίας 57 ετών και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια είχε υποκείμενα νοσήματα.

Κατά την ενημέρωση του Υπ. Υγείας ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες 10 νέα κρούσματα με το σύνολο στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 2.770, 

24 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 156 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Ν. Χαρδαλιάς: Σε λεπτομερείς κανόνες και όρους θα υπόκεινται οι οργανωμένες παραλίες

Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουμε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επανέλαβε ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Διευκρίνισε ότι επιτρέπεται η μετακίνηση και στην Εύβοια.

Όσον αφορά τη Λευκάδα, την Ελαφόνησο, είπε πως ορίζονται ως νησιωτικοί περιορισμοί και ως εκ τούτου η μετακίνηση σε αυτούς τους προορισμούς και στα υπόλοιπα νησιά θα επιτραπεί, αν όλα πάνε καλά, εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα, από τις 25 Μαΐου.

Επίσης, ανέφερε πως τη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα.

Ακόμα, τόνισε πως από αυτό το Σάββατο αποφασίστηκε να ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα και επισήμανε πως υπόκεινται σε λεπτομερείς κανόνες και όρους. Πιο συγκεκριμένα, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή των παρευρισκόμενων. Ως προς την απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα.

Κατέστησε σαφές πως δεν θα γίνει καμία έκπτωση εις βάρος της δημόσιας υγείας σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ενημέρωσε πως αύριο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, ακτοπλοϊκές, θαλάσσιες και οδικές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ