Πέτσας: Υποχρεωτική η μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ - Tι θα γίνει με την μία κενή θέση στο αεροσκάφος (βίντεο)

Όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για τον τουρισμό και τις μεταφορές.

Ο Στέλιος Πέτσας βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" και μίλησε για τη νέα πραγματικότητα στη μετά κορωνοϊό εποχή. 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον λόγο που αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των οργανωμένων παραλιών από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, για την αντιμετώπισή του οποίου, βασικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη του καθενός, ενώ επανέλαβε ότι η τήρηση των μέτρων δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο, αλλά με το να πειστούν οι πολίτες ότι είναι απαραίτητα.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο ίδιος τόνισε πως δεν θα μπορεί να υπάρξει τουρισμός σε καραντίνα, όμως υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια. 

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως όλοι οι επιβάτες σε αεροπλάνα και πλοία, αλλά και στις οδικές μεταφορές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

Το ζήτημα των μετακινήσεων παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό, εν αναμονή των πρωτοκόλλων που θα ανακοινώσει η Κυβερνηση 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, στις μετακινήσεις με αεροπλάνο θα υπάρξουν αλλαγές.

Για παράδειγμα, το check in θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, θα υπάρχει συνεχής απολύμανση στις αποσκευές και χειραποσκευές, ενώ, όπως τόνισε και ο κ. Πέτσας, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα υπάρχει κενή θέση ανάμεσα στους επιβάτες.

Επίσης, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι απαραίτητο να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας στην επικύρωση των εισιτηρίων και την παραλαβή των αποσκευών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ