Tips για να μάθετε πώς να αντιστέκεστε στους πειρασμούς!

Η επιθυμία για  ανθυγιεινό φαγητό συμβαίνει στον καθένα

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να σε οδηγήσουν σε αυτή την επιθυμία, όπως μια άσχημη μέρα στη δουλειά, οι κακές συνήθειες, οι διατροφικές ελλείψεις (ανεπάρκειες). Αυτή η επιθυμία ίσως είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Αλλά με τη δύναμη της θέλησης και με μερικά απλά « κόλπα» μπορείτε να το πετύχετε.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε βήμα βήμα πως μπορείτε να σπάσετε την κακή συνήθειανα τρώτε ανθυγιεινά φαγητά. Από τον έλεγχο της σκέψης και των επιθυμιών σας μέχρι την αλλαγή του διατροφικού σας περιβάλλοντος, την οργάνωσή σας και την εκμάθηση κόλπων που θα σας βοηθήσουν στην όλη διαδικασία της αλλαγής. Ένας πλήρης οδηγός για να σπάσετε την κακή συνήθεια που σας κρατάει δέσμιους χρόνια...

 

1. Να είστε προσεκτικοί

Όταν βιώνετε την επιθυμία για φαγητό, σταματήστε για μια στιγμή και παρατηρήστε τον τρόπο σκέψης σας και τις αντιδράσεις σας. Αναζητήστε εικόνες που θα σας κάνουν να σταματήσετε για λίγο και να αναγνωρίσετε ότι η πνευματική και φυσική σας κατάσταση μπορεί να προκαλέσει την επιθυμία να σας αποπροσανατολίσουν.

· Σταματήστε και αναρωτηθείτε: Γιατί έχω αυτή την επιθυμία; Τι ακριβώς νιώθω αυτή τη στιγμή; Ωστόσο, αυτό δεν πετυχαίνει πάντα. Τουλάχιστον, όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, η παύση για αναθεώρηση των σκέψεων μπορεί να οδηγήσει σε πιο υγιεινές αποφάσεις.

· Επίσης, σ’ αυτό μπορεί να βοηθήσει ένας νοερός απολογισμός της ημερήσιας διατροφής. Συχνά, αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει το μυαλό σας και να νιώσετε ικανοποιημένοι παρά να επιθυμήσετε περισσότερα.

 

2. Οραματιστείτε τις ανταμοιβές

Ψυχολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι όταν κάποιος οραματίζεται την επιθυμητή συμπεριφορά μπορεί να το ξεπεράσει.

· Σταματήστε για μια στιγμή και φανταστείτε, όσο πιο παραστατικά μπορείτε, τις ανταμοιβές της σωστής απόφασης.

· Για παράδειγμα, φανταστείτε τον εαυτό σας 10 κιλά πιο αδύνατο, πώς θα είστε και πώς θα νιώθετε, αν ακολουθείτε συστηματικά έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

 

3. Οραματιστείτε τις συνέπειες

Όμοια, κάποιες έρευνες αποδεικνύουν ότι ο οραματισμός των αρνητικών συνεπειών μιας «κακής» απόφασης, μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε σωστές αποφάσεις.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι έχετε διαβήτη ή ότι ζυγίζετε 20 κιλά περισσότερο.

Αυτό μπορεί να σας φανεί σκληρό. Εξάλλου, ένα μπωλ παγωτό δε θα σας κάνει διαβητικούς. Αλλά, η μεγιστοποίηση της βλάβης που μπορεί να προκαλέσει μια ανθυγιεινή συνήθεια μπορεί να το κάνει λιγότερο ελκυστικό.

Επίσης, να έχετε στο νου σας ότι αυτό δεν πρέπει να σας κάνει να ντρέπεστε για τον εαυτό σας. Ούτε η εμφάνιση, αλλά ούτε και η παρουσία σας δεν αποτελεί το επίκεντρο τη συγκεκριμένη στιγμή. Αντίθετα, το θέμα είναι να ζωντανέψετε τις συνέπειες των αποφάσεών σας. Ο στόχος είναι να σας βοηθήσει να προβείτε σε σωστές επιλογές, όχι να αισθανθείτε άσχημα με τον εαυτό σας.

 

4. Αναβάλλετε, μην αρνηθείτε τις επιθυμίες σας

Όταν επιθυμείτε κάτι ανθυγιεινό, μην πείτε στον εαυτό σας «όχι». Αντίθετα, πείτε «ίσως το δοκιμάσω αργότερα», όπως αναφέρει το logodiatrofis.gr.

Ψυχολογικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι, συχνά, η απόφαση να φας κάτι αργότερα είναι ικανοποιητική για να σταματήσει την επιθυμία. Υπάρχουν πιθανότητες,  η επιθυμία σύντομα να ξεπεραστεί.

Λέγοντας « αργότερα», αντί «όχι», εξαπατάς το μυαλό σου, ώστε να σου επιτρέψει να πάρεις τη σωστή απόφαση. Μπορείς να αρνηθείς (να πεις «όχι»), όταν δεν βιώνεις πλέον την επιθυμία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ