Ο Κυριάκος Μητσοτάκης & η Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκαν Γυμνάσιο στο Παγκράτι - «Περάσατε με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας» (φωτό - βίντεο)

Στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας...

"Πρεμιέρα" σήμερα και για τα Γυμνάσια, τα οποία επαναλειτούργησαν το πρωί μετά από δύο μήνες, καθώς και για τους μαθητές της Α' και Β΄ Λυκείου.

Κατά την τρίτη φάση της άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, οι μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκαν το 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στην περιοχή του Παγκρατίου και συνομίλησαν με μαθητές και καθηγητές.

«Περάσατε όλοι με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας, μαθητές και εκπαιδευτικοί» είπε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, ενώ ενημερώθηκε και για το ποσοστό των μαθητών που συμμετείχαν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

 

 

 

Ο Πρωθυπουργός χαιρέτησε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με τον αγκώνα, ενώ ανέφερε απευθυνόμενος στους καθηγητές «Θέλω στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές για την αφοσίωση με την οποία αγκάλιασαν τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης».

Μητσοτάκης και Κεραμέως πέρασαν από όλες τις τάξεις, ενώ ο Πρωθυπουργός είχε και μια σύντομη συζήτηση με τους μαθητές τμήματος στο οποίο παραδιδόταν το μάθημα των Γερμανικών.

Αναφερόμενος σε πιθανό νέο κύμα του ιού στη χώρα μας, ο κ. Μητσοτάκης είπε «Ευχόμαστε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να κλείσουμε σχολεία, αν και είμαστε, ακούω όλη αυτή τη συζήτηση για δεύτερο κύμα το οποίο μπορεί να έρθει. Ναι, μπορεί να έρθει, μπορεί να μην έρθει. Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή.

Το βέβαιο είναι ότι, ό,τι και να γίνει, θα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και υγειονομικά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα να αποφεύγουμε οριζόντια μέτρα. 

Θυμάστε ότι παλιά είχαμε ένα κρούσμα και κλείναμε τα πάντα. Αυτό είναι κάτι πια το οποίο μπορούμε να το διαχειριζόμαστε πολύ καλύτερα, καθώς έχουμε μάθει πολύ περισσότερα πράγματα για το τι σημαίνει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά αυτή τη νέα μεγάλη πρόκληση».

(Photo: EUROKINISSI/POOL/SOOC/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ