Αυτές οι φρατζόλες είναι γίγαντες: Ο Βιετναμέζος φούρναρης που προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τα τεράστια ψωμιά του (φωτό)

Ζυγίζουν τρια κιλά το ένα 

Ο Φαμ Τι Μπακ, ένας Βιετναμέζος φούρναρης έγινε παγκοσμίως γνωστίς για τα τεράστια ψωμιά που φτιάχνει. 

Ο ίδιος ζει στην μικρή επαρχία Αν Γκιάνγκ του Βιετνάμ και φυσικά τα ψωμιά του έγιναν viral. 

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν ο ιστότοπος Brightside δημοσίευσε μια λίστα με τα πιο παράξενα φαγητά στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου καρβελιού ψωμιού που ήταν πολύ δημοφιλές στην επαρχία Αν Γκιάνγκ του Βιετνάμ.

Η είδηση αμφισβητήθηκε από πολλούς που υποστήριξαν ότι οι φωτογραφίες που έδειχναν το τεράστιο καρβέλι ψωμί ήταν αποτέλεσμα επεξεργασίας ή τραβήχτηκαν με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες φραντζόλες.

Τα βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να δίνουν μεγάλη προσοχή στα γιγαντιαία ψωμιά και σύντομα όλος ο κόσμος γνώριζε για το διάσημο γιγαντιαίο ψωμί της Αν Γκιάνγκ.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες τα ψωμιά έχουν μήκος τουλάχιστον 1 μέτρο και βάρος τουλάχιστον 3 κιλά αναφέρει το odditycentral.

Πωλούνται συνήθως σε μεγάλες πλαστικές σακούλες, και κοστίζουν περίπου 3€ το καρβέλι. Η γεύση τους σύμφωνα με μαρτυρίες είναι πολύ καλή και μετά το ψήσιμο οι αρτοποιοί το αλείφουν με βούτυρο και προσθέτουν σπόρους για περισσότερη γεύση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ