Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αποκαλύπτει το πορτρέτο της & της μεγάλης της κόρης, Χριστιάνας που φιλοτέχνησε ο μεγάλος καλλιτέχνης Andy Warhol – Καταπληκτικά χρώματα & αισθητική (Φωτό)

Δείτε τη δημοσίευση της…

Tο όνομα Andy Warhol είναι συνώνυμο όχι μόνο με την ποπ αρτ αλλά και με έναν αέρα ελευθερίας, εφευρετικότητας και πειραματισμών που έπνευσε στην τέχνη σε μια εποχή με τεράστια κοινωνική και πολιτική σημασία.

 

Ο Αντι Γουόρχολ, φιλοτέχνησε τα πορτρέτα σημαντικών προσωπικοτήτων του κόσμου, ανάμεσά τους αυτά της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και της κόρης της, Χριστιάνας Γουλανδρή.

 

Με μια ανάρτηση στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη θέλησε να μοιραστεί τα πορτρέτα που της έφτιαξε ο Αντι Γουόρχολ και να γράψει λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη που έγινε σύμβολο του σύγχρονου αμερικανικού τρόπου ζωής.

 

«Ο αγαπημένος φίλος και ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως, ο Andy Warhol ήρθε στο μυαλό μου σήμερα που τιμάμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η ματιά και η αισθητική έχουν επηρεάσει ανεξίτηλα τον χώρο της τέχνης, ενώ τα έργα του συνεχίζουν να ταξιδεύουν στα μουσεία ολόκληρου του κόσμου.

 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που τον συνάντησα στο Studio 54 και λίγο αργότερα όταν, μαζί με την κόρη μου Χριστιάννα, επισκεφθήκαμε το atelier του. Μια χαρισματική προσωπικότητα, ένας πραγματικός πρωτοπόρος.

 

Μέσα από αυτή τη σπάνια φιλία δημιουργήθηκαν και τα πορτραίτα μας. Έφυγε από κοντά μας το 1987 και δυστυχώς δεν πρόλαβε να έρθει στην Ελλάδα. Είχαμε προγραμματίσει μια έκθεση των έργων του για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο αγαπημένος φίλος και ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως, ο Andy Warhol ήρθε στο μυαλό μου σήμερα που τιμάμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η ματιά και η αισθητική του έχουν επηρεάσει ανεξίτηλα τον χώρο της τέχνης, ενώ τα έργα του συνεχίζουν να ταξιδεύουν στα μουσεία ολόκληρου του κόσμου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που τον συνάντησα στο Studio 54 και λίγο αργότερα όταν, μαζί με την κόρη μου Χριστιάννα, επισκεφθήκαμε το atelier του. Μια χαρισματική προσωπικότητα, ένας πραγματικός πρωτοπόρος. Μέσα από αυτή τη σπάνια φιλία δημιουργήθηκαν και τα πορτραίτα μας. Έφυγε από κοντά μας το 1987 και δυστυχώς δεν πρόλαβε να έρθει στην Ελλάδα. Είχαμε προγραμματίσει μια έκθεση των έργων του για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έργα ήταν έτοιμα να σταλούν στην Ελλάδα. Δυστυχώς η ζωή είχε άλλα σχέδια. - Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη #mvvfoundation

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marianna V. Vardinoyannis (@mariannavardinoyannis) στις

 

 

Τα έργα ήταν έτοιμα να σταλούν στην Ελλάδα. Δυστυχώς η ζωή είχε άλλα σχέδια. - Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ