Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί το απόλυτο παγωτό - Frozen yogurt με ανανά - Και δροσιστικό & light

Πανεύκολο και γρήγορο...

Συστατικά
400 γρ. ανανάς φρέσκος
450 γρ. γιαούρτι 2%
100 γρ. σιρόπι σφένδαμου (προαιρετικά)
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τον ανανά μέχρι να διαλυθεί.
Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
Αδειάζουμε τον ανανά στην πετσέτα και με τα χέρια μας πιέζουμε έτσι ώστε να μείνει μόνο η πούλπα του στην πετσέτα και ο χυμός του να πέσει στο μπολ. Τον χυμό τον πίνουμε ή τον κρατάμε για άλλη συνταγή.
Βάζουμε την πούλπα σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, το σιρόπι σφένδαμου και την κανέλα σε σκόνη.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής.
Χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μέχρι να έχουμε υφή παγωτού.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ