Έχετε μεγάλο σαλόνι; Αυτές οι μοναδικές ιδέες διακόσμησης από τον Σπύρο Σούλη θα σας ενθουσιάσουν!

Αυτές οι ιδέες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες...

Είναι γεγονός πως το σαλόνι είναι η "καρδιά" του σπιτιού!

Ωστόσο, όταν είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος μπορεί η διακόσμησή του να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη.

Ιδού μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν πολύ.

  • Αν κάποιοι από εσάς έχετε θέα από το σαλόνι σας τότε είστε τυχεροί γιατί το πρόβλημά σας λύνεται πολύ εύκολα. Διατηρήστε το σαλόνι σας σε ουδέτερα χρώματα, τοποθετήστε τα έπιπλα έτσι ώστε να κοιτάζουν τη θέα και φέρτε την στο επίκεντρο.
  • Στα μεγάλα σαλόνια η προσοχή στρέφεται συχνά στα έπιπλα. Παρόλο που ο σωστός καναπές είναι σημαντικός, σας προτείνουμε να μην παραβλέψετε ένα άλλο εξίσου σημαντικό στοιχείο: τα ψηλά φυτά. Είναι ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να δημιουργήσετε αναλογίες και φυσικά να βάλετε χρώμα στον χώρο σας.

  • Ένα μεγάλο σαλόνι μοιάζει με ένα τεράστιο κύβο που ψάχνει να βρει τον χαρακτήρα του για να μην φαίνεται άκαμπτο και στατικό. Ένας απλός τρόπος για να το πετύχετε είναι να πειραματιστείτε με τα χρώματα και να τα τοποθετήσετε στα σημεία που θέλετε να τραβήξουν τα βλέμματα.
  • Σπάστε τη μονοτονία με ένα δημιουργικό τρικ: βάλτε στο σαλόνι σας διαφορετικά είδη καθισμάτων που θα δημιουργήσουν την αίσθηση της ποικιλομορφίας και θα δώσουν στον χώρο σας την προσωπικότητα που του λείπει,
  • Αντικαταστήστε τα coffee tables με ένα μεγάλο ottoman (ή αλλιώς ντιβανοκασέλα!). Όταν οι χώροι είναι μεγάλοι τότε πολύ εύκολα μπορούν να «καταπιούν» τις μικρές επιφάνειες. Τα ottomans έχουν το προνόμιο να καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες, να προσφέρουν αποθηκευτικό χώρο και να ενσωματώνουν στο καθιστικό την ιδιαίτερη υφή τους.

  • Στα μεγάλα σαλόνια συνήθως μας απασχολούν τα έπιπλα, αλλά συχνά τη λύση μπορούν να δώσουν οι τοίχοι. Μια πολύ καλή λύση είναι να επιλέξετε δύο διαφορετικούς χρωματικούς τόνους για τους τοίχους σας. Θα δώσουν δραματικότητα στον χώρο και θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε διάφορες «ζώνες» που έχουν ιδιαίτερο οπτικό ενδιαφέρον.
  • Αν τα ταβάνια σας είναι ψηλά μην παραλείψετε να εξερευνήσετε τα προνόμια που προσφέρει μια σωστή φωτιστική εγκατάσταση. Ένα υπερμέγεθες φωτιστικό θα «ζεστάνει» στον χώρο και θα αποτελέσει μια εξαιρετική διακοσμητική πινελιά που θα τραβήξει πάνω της τα βλέμματα.

 

  • Όταν επιλέγετε καναπέ για το σαλόνι σας εξετάστε το ενδεχόμενο να προμηθευτείτε καναπέ σε σχήμα L. Οι συγκεκριμένοι καναπέδες, εκτός από το γεγονός ότι δημιουργούν καθιστικό χώρο για πολλά άτομα, έχουν και το προνόμιο να διαχωρίζουν έναν μεγάλο χώρο σε μικρότερους και να τον κάνουν να φαίνεται πιο φιλόξενος όπως αναφέρει το spirossoulis.com.
  • Μια πολύ καλή ευκαιρία που σας δίνει το μεγάλο σας σαλόνι είναι να αναδείξετε μεγάλα έργα τέχνης. Θα αποτελέσουν το σημείο εστίασης του χώρου και θα του δώσουν διάσταση και βάθος.
  • Αν το μεγάλο σας σαλόνι συνεχίζει να σας φαίνεται «κρύο» τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα τζάκι. Η αίσθηση της φωτιάς θα «ζεστάνει» αυτόματα τον χώρο, θα δημιουργήσει όμορφο φωτισμό και θα δώσει την αίσθηση της θαλπωρής που ίσως σας λείπει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ