Πολύχρωμο ντιπ λαχανικών από τον Άκη Πεντρετζίκη

Τι χρειάζεσαι:Υλικά5-6 ντομάτες μέτριες χωρίς τα σπόρια τους ψιλοκομμένες 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα χυμό από 3 λάιμ 3κσ φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο 2 καυτερές πιπερίτσες χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια στραγγισμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 1/2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό 2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους

Τι χρειάζεσαι:

Υλικά
5-6 ντομάτες μέτριες χωρίς τα σπόρια τους ψιλοκομμένες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
χυμό από 3 λάιμ 3κσ
φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 καυτερές πιπερίτσες χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια στραγγισμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό
2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους

Πώς το φτιάχνεις
Βάλτε τις ντομάτες σε ένα τρυπητό, προσθέστε 1/2 κγ αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε να μαλακώσουν και να φύγουν τα περίσσεια υγρά τους για μισή ώρα. Ανακατέψτε τον κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια, 2κσ χυμό λάιμ.
Από τον υπόλοιπο χυμό λάιμ βάλτε 2 κσ στο μπλέντερ μαζί με τα φασόλια και το σκόρδο και κάντε τα πουρέ. Προσθέστε αλάτι.
Τον υπόλοιπο χυμό λάιμ τον βάζετε σε ένα μπωλ μαζί με το αβοκάντο. Με ένα πιρούνι τον κάνετε πουρέ. Αλατοπιπερώστε.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ από κάτω το μείγμα των φασολιών. Πάνω το μείγμα του αβοκάντο. Από πάνω το γιαούρτι και τελευταία τις ντομάτες.

Μικρά μυστικά
Σερβίρετε με λεπτές φέτες ψωμιού ή κριτσίνια.

Πηγή: oisyntagesmoy.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ