Αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα - Ο Γιάννης Λουκάκος μάς ετοιμάζει μια "μαγική" συνταγή

Ένα υπέροχο φαγητό από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο...

ΥΛΙΚΑ

Για το αρνί κλέφτικο

500 γρ. μπούτι αρνί με κόκαλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

100 γρ. ελαιόλαδο

15 γρ. σκόρδο, σκελίδες

50 γρ. χυμός λεμονιού

5 γρ. ρίγανη

50 γρ. κεφαλοτύρι, σε μεγάλα κομμάτια

10 γρ. αλάτι

3 γρ. πιπέρι

λαδόκολλες

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αρνί κλέφτικο

Αλατίζουμε πολύ καλά το αρνί. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί ώστε να πάρει έντονο χρώμα σε όλες τις πλευρές. Αλείφουμε ένα λαδόχαρτο με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε επάνω το κρέας.

Ρίχνουμε ρίγανη, τον χυμό τα κομμάτια του τυριού και το πιπέρι. Διπλώνουμε από τα δύο πλάγια τις άκρες του χαρτιού, ώστε να σκεπαστεί λίγο το κρέας και κατόπιν τυλίγουμε σαν ρολό. Παίρνουμε ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και τυλίγουμε μέσα σε αυτό το ρολό με το κρέας καλά.

Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με το διπλωμένο μέρος του χαρτιού προς τα κάτω. Το ψήνουμε στους 140°C μέχρι να μαλακώσει το αρνί, για 2 ώρες περίπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ