Κορωνοϊός: 4 στους 10 ακύρωσαν τον γάμο τους, 7 στους 10 άλλαξαν ημερομηνία, 6 στους 10 μείωσαν τους καλεσμένους

1 στους 2 destination weddings, το 50% δηλαδή, ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Ένας από τους βασικούς πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως φυσικά, ήταν ο... γάμος.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Weddin σε 100 επαγγελματίες γάμου σχετικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής ενός ζευγαριού, παρουσιάστηκαν μερικά ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όπως φαίνεται τα ζευγάρια άλλαξαν τα γαμήλια σχέδιά τους λόγω του Covid-19 - αναγκαστικά σε μερικές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα οι 4 στους 10 (40%) ακύρωσαν εντελώς τον γάμο τους και οι 7 στους 10 (70%) άλλαξαν ημερομηνία, μεταφέροντας αργότερα την τελετή, με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Τέλος, 6 στους 10 (60%) μείωσαν τους καλεσμένους τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των νέων μέτρων.

Όσο για το πότε μεταφέρθηκαν οι περισσότεροι γάμοι;

Το μεγαλύτερο ποσοστό (35,3%) μεταφέρθηκε για την επόμενη χρονιά, το 30,5% για τον Σεπτέμβρη, το 26,8% για τον Ιούλιο και μόλις το 4,9% για τον Οκτώβριο - προφανώς υπό τον φόβο νέου κύματος του ιού.

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί πως 1 στους 2 destination weddings, το 50% δηλαδή, ακυρώθηκαν.

Οι μεγαλύτεροι φόβοι για την βιομηχανία του γάμου αυτό το διάστημα είναι η έλλειψη ρευστότητας, η μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί, καθώς και η εύθραυστη ψυχολογία των ζευγαριών. 

Ενώ οι επαγγελματίες του γάμου στη χώρα μας χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το κράτους, υγιείς συνεργασίες μεταξύ τους, ενώ αυτό που θα λύσει όλα τα προβλήματα είναι αναμφισβήτητα η θεραπεία του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ