Η Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει πεντανόστιμα ρολάκια γεμιστά με κρέμα, αμύγδαλα και ινδοκάρυδο από την Ντίνα Νικολάου

Θα σας ξετρελάνουν....

Υλικά:

Για την ζύμη:

  • ¼ φλιτζ. τσαγιού νερό, χλιαρό
  • 2½ κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα

Για την γέμιση:

  • 230 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού εσάνς αμύγδαλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού τριμμένη καρύδα
  • ¼ φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ

Για το γλάσο

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 5 κουτ. σούπας γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού εσάνς αμύγδαλο

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση:

Για την γέμιση: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα.

Για το γλάσο: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτό, προσθέτω λίγο γάλα ακόμα.

Για τη ζύμη: Βάζω την μαγιά στο μπολ με το χλιαρό νερό και ανακατεύω καλά με ένα πηρούνι. Αφήνω το μίγμα να σταθεί για 10 λεπτά.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το αυγό και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύω καλά. Τέλος προσθέτω το μείγμα της μαγιάς. Ρίχνω το αλεύρι, αλλάζω το φτερό με τον γάτζο και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη.
Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και καλύπτω με διάφανη μεμβράνη. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 1½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αδειάζω τη ζύμη σε μια αλευρωμένη, επίπεδη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30×20 εκ. Με ένα κουτάλι απλώνω τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Ξεκινώντας από την μακριά πλευρά, τυλίγω σε ένα μακρύ ρολό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε φέτες πάχους 5 εκ.
Μεταφέρω τα ρολά σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας τα ρολάκια να ακουμπάνε το ένα δίπλα στο άλλο. Σκεπάζω το ταψάκι με μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Ψήνω τα ρολά για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω για 15 λεπτά πριν τα γλασάρω.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ