Σπύρος Σούλης: Απολυμάνετε το πλυντήριο ρούχων μέσα σε μόλις δέκα λεπτά!

Για να δείτε αν το πλυντήριό σας έχει μούχλα, ανοίξτε την πόρτα του και μυρίστε το

Όλα τα πλυντήρια ρούχων χρειάζονται που και που ένα καλό καθάρισμα. Δείτε πώς θα το κάνετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται ένα πλυντήριο ρούχων να θέλει πλύσιμο εφόσον πλένει κάθε μέρα ρούχα, η απάντηση είναι απλή. Μερικές φορές συσσωρεύονται βρομιές από τα ρούχα σε μερικά σημεία του πλυντηρίου που με τον καιρό αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα. Άλλες πάλι φορές μαζεύονται νερά με σαπουνάδες μέσα στα λάστιχα και από αυτά δημιουργείται μούχλα. Για να καταλάβετε αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο δικό σας πλυντήριο αρκεί να ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου. Αν μυρίζει σαν φρέσκα λουλούδια, τότε δεν χρειάζεται πλύσιμο. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να βάλετε μπροστά το καθάρισμα.

 

 

Για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας φτιάξτε ένα μείγμα με ένα μέρος χλωρίνης και δέκα μέρη νερού. Βάλτε το μείγμα μέσα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και με αυτό ψεκάστε τα λάστιχά του. Αν δεν μπορείτε να ψεκάσετε σε όλο το λάστιχο, δοκιμάστε να βάλετε κάποια ποσότητα από το απορρυπαντικό που φτιάξατε σε ένα πανί και με αυτό να περάσετε την επιφάνεια του λάστιχου. Μην ξεχάσετε να φορέσετε γάντια!

Αν δείτε ότι το πανί βγαίνει βρώμικο τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να ψεκάζετε και να σκουπίζετε μέχρι να είναι τελείως καθαρό. Αν δεν είστε φαν της χλωρίνης και δεν έχετε μεγάλο πρόβλημα γλίτσας, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι με νερό.

 

 

Αν καθαρίζοντας τα λάστιχα βρήκατε βρομιά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει και σε άλλα σημεία στο εσωτερικό του πλυντηρίου. Βάλτε 1 φλ. χλωρίνη στην υποδοχή του απορρυπαντικού στο πλυντήριο και βάλτε το σε λειτουργία. Βάλτε το να δουλέψει σε γρήγορο πρόγραμμα με καυτό νερό. Αν μετά το τέλος του πλυντηρίου υπάρχει ακόμα γλίτσα, βάλτε ακόμα ένα πλυντήριο,  όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

 

Αφού τελειώσετε με το καθάρισμα να θυμάστε πως για να μην ξαναδημιουργηθεί βρωμιά και μούχλα στο πλυντήριό σας, θα πρέπει να θυμάστε να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου κάθε φορά που αυτό τελειώνει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ