Σε συναγερμό ο Λευκός Οίκος με την οικογένεια Τραμπ σε καταφύγιο: Δακρυγόνα & εξαγριωμένοι διαδηλωτές για την υπόθεση Φλόιντ - Οι εικόνες συγκλονίζουν

Πολλαπλασιάζονται oι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.....

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ χθες βράδυ, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη. 

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα· το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) για να διαλύσει τους συμμετέχοντες σε διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μπροστά στον Λευκό Οίκο, καθώς ξέσπασαν επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ουάσινγκτον.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Protest in Washington DC. 05/31/2020 . . . Capturing the important moments of this country.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JoMatt Mendoza (@jomatt_m) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The guard station outside the White House has been set on fire! ? #whitehouse #guardstation #washingtondc #blacklivesmatter #protestors #sadforamerica #marinelapavletich

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marinela Pavletich (@marinelapavletichofficial) στις

 

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατ’ εντολή της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ.

O Aμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε σε ένα υπόγειο καταφύγιο μαζί με την οικογένειά του για κάποιο χρονικό διάστημα, την ώρα που οι διαδηλωτές βρισκόντουσαν έξω από τον Λευκό Οίκο. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#cfe #whitehouse #malditos No al presidente extranjero se la perdonan

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luis C. Carlos (@luisccarlosr) στις

 

 

 

Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, 46 ετών, με την οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως μίλησε, εξέφρασε μεν ικανοποίηση για τη σύλληψη του αστυνομικού, που είναι κατ’ αυτήν ένα πρώτο βήμα «στον δρόμο προς την απόδοση δικαιοσύνης», αλλά επισήμανε πως η εξέλιξη ήταν «καθυστερημένη» και ανεπαρκής.

«Θέλουμε να του απαγγελθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και εκ προμελέτης. Και θέλουμε να δούμε και τους άλλους αστυνομικούς (που ενέχονται στην υπόθεση) να συλλαμβάνονται», τόνισε η οικογένεια σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Προς το παρόν, μόνο ο αστυνομικός που πίεζε το αριστερό του γόνατο στον λαιμό του εκλιπόντα προκαλώντας του ασφυξία, ο Ντέρεκ Σόβιν, έχει «τεθεί υπό κράτηση», ανέφερε ο Τζον Χάρινγκτον, αξιωματούχος αρμόδιος γα τη δημόσια ασφάλεια στη Μινεσότα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???????? En la Casa Blanca ?? . #whitehouse #anonymous #gerogefloyd

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Movilizaciones Valpo y Viña (@movilizacionesvalpoyvina) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪Por protestas, #Trump se tuvo que esconder en un búnker por una hora aproximadamente y la Casa Blanca tuvo que apagar sus luces #WhiteHouse #protests2020 #blacklivesmatter ‬

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Temporada De Premios (@temporadapremios_sammoreno) στις

 

Το πρόσωπο του αστυνομικού αυτού έχει κάνει τον γύρο του κόσμου αφότου διαδόθηκε το βίντεο που καταγράφει τη βίαιη προσαγωγή του Τζορτζ Φλόιντ, διότι φερόταν να προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα πλαστό εικοσαδόλαρο.

Το τελευταίο πράγμα που ακούγεται να επαναλαμβάνει ο Φλόιντ είναι «δεν μπορώ να αναπνεύσω, σε παρακαλώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Ο Σόβιν και οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην τραγωδία αποτάχθηκαν. Διενεργούνται έρευνες σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο για να προσδιοριστούν οι όποιες ποινικές ευθύνες.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#casablanca #whitehouse “#justiceforgeorgefloyd #ripgeorgefloyd #unitedstates #anonymous

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 215 (@trvppost) στις

 

 

 

Ο Σόβιν κατηγορείται για σκληρή και επικίνδυνη ενέργεια η οποία προκάλεσε ανθρώπινο θάνατο και ανθρωποκτονία εξ αμελείας, διευκρίνισε ο εισαγγελέας της κομητείας Χένεπιν, στην οποία υπάγεται η Μινεάπολη.

Η σύλληψη και η απαγγελία κατηγοριών ακολούθησε την τρίτη νύχτα ταραχών στη μεγαλούπολη, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, όπου διαδηλωτές απαίτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

અમેરિકામાં શ્યામવર્ણની એક વ્યક્તિની પોલીસના હાથે હત્યા બાદ આખા દેશમાં વિરોધપ્રદર્શનો થઈ રહ્યાં છે. . . પોલીસ કસ્ટડીમાં જ્યૉર્જ ફ્લૉયડની હત્યા બાદ આ 30 જેટલાં શહેરોમાં વિરોધપ્રદર્શનો ફાટી નીકળ્યાં છે. શનિવારે આ પ્રદર્શનો શાંતિ પૂર્ણ રીતે શરૂ થયાં હતાં પરંતુ ત્યારબાદ તેણે હિંસકરૂપ ધારણ કરી લીધું હતું. . . અનેક વિસ્તારોમાં દુકાનો લૂંટી લેવાઈ છે, કારો સળગાવી દેવાઈ અને ઇમારતો પર હુમલા કરવામાં આવ્યા છે. . . વિરોધપ્રદર્શન કરી રહેલા લોકોને કાબૂમાં લેવા માટે 'રાયોટ પોલીસે' ટિયર-ગૅસના સૅલ અને રબરની ગોળીઓ છોડી હતી. . . (PC : PTI) #America #Protest #whitehouse #georgefloyd

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News Gujarati (@bbcnewsgujarati) στις

 

Αναπτύχθηκε η Εθνοφρουρά για να επιβληθεί η τάξη και επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Παρασκευής, από τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 το Σάββατο ώρα Ελλάδας) ως τις 06:00 της επομένης, αφού ένα αστυνομικό τμήμα πυρπολήθηκε την προηγούμενη νύχτα και πολλά εμπορικά καταστήματα λεηλατήθηκαν.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#news Manifestantes queman banderas de Estados Unidos ?? y mantienen protesta en los predios de la #whitehouse #casablanca

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ??La Verdad Oculta Panamá?? (@panamaverdad507) στις

 

«Μας συνθλίβουν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πεθαίνουμε, αδερφέ, με το γόνατο κάποιου στον λαιμό μας, όταν δεν έχουμε κάνει τίποτα απολύτως (...). Λοιπόν, πάει, τελειώσαμε. Θέλω να πω, είμαστε ήδη νεκροί, ας πεθάνουμε υπερασπιζόμενοι μια δίκαιη υπόθεση, όχι;», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διαδηλωτής στη Μινεάπολη.

Λεηλασίες κοντά στο Λος Άντζελες, ειρηνική πορεία στο κέντρο της μεγαλούπολης

Λεηλασίες καταστημάτων αναφέρθηκαν στη Σάντα Μόνικα, παραθαλάσσια πόλη σε μικρή απόσταση από το Λος Άντζελες αναφέρει το ΑΠΕ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#pdxprotest #portlandoregonprotest #oregon #portland #northwest #georgefloyd #dontshoot

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blake Ellison (@blake_ellison541) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Portland, Oregon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη unXnown (@un.xnown) στις

 

Το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα), τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα με ανθρώπους να ορμούν σε καταστήματα σε πεζόδρομο στη Σάντα Μόνικα. Αστυνομικοί έφθασαν επιτόπου και το πλήθος φάνηκε να σκορπίζει.

Στο κέντρο του Λος Άντζελες ταυτόχρονα βρισκόταν σε εξέλιξη μαζική πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του ρατσισμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ