Νέο βίντεο: Ο ξυλοδαρμός του George Floyd από τους αστυνομικούς μέσα στο περιπολικό λίγο πριν τον θάνατό του

Όπως φαίνεται στο νέο βίντεο που κυκλοφόρησε, οι αστυνομικοί έδερναν τον 46χρονο άνδρα μέσα στο περιπολικό πριν αφήσει την τελευταία του πνοή...

Το παζλ του τι συνέβη τελικά στη Μινεάπολη με τον θάνατο του George Floyd σιγά σιγά συντίθεται, μέσα από τα νέα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο συγγραφέας και ακτιβιστής Shaun King ανέβασε στο instagram νέο βίντεο από το τραγικό συμβάν, στο οποίο φαίνεται ότι οι αστυνομικοί έχουν βάλει τον Floyd στο περιπολικό και τον χτυπούν με βία, ενώ ο ένας από αυτούς βρίσκεται απ' έξω και παρακολουθεί.

 

 

Αν και ο 46χρονος δεν φαίνεται στο συγκεκριμένο βίντεο, φαίνονται οι αστυνομικοί οι οποίοι του επιτίθενται και δεν τον αφήνουν να βγει από το περιπολικό.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας του Floyd, Ben Crump, δήλωσε δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι απαγγέλθηκαν στον Derek Chauvin, τον αστυνομικό που πίεζε επί 8 λεπτά τον Floyd στο λαιμό με το γόνατο, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του, κατηγορίες για φόνο 3ου βαθμού (εξ αμελείας δηλαδή) και όχι από πρόθεση.

 

 

Με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό δίκτυο CBS ανέφερε «Δεν καταλαβαίνουμε πως αυτή η πράξη δεν είναι ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού (από πρόθεση)».

 

 

Άλλο βίντεο, δε, που ήρθε στη δημοσιότητα νωρίτερα είχε ανατρέψει τους ισχυρισμούς των αστυνομικών πως ο George Floyd αντιστάθηκε στη σύλληψη και αυτός ήταν ο λόγος που του επιτέθηκαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ