Ο Σωτήρης Τσιόδρας "κατέκτησε" & το Συμβούλιο της Ευρώπης: Μίλησε στα Αγγλικά για τη διαχείριση της πανδημίας με σεβασμό στον άνθρωπο & τη δημοκρατία

Όσα είπε ο κ. Τσιόδρας για τον κορωνοϊό στο Συμβούλιο της Ευρώπης...

Τον κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων εγκαινίασε η ελληνική προεδρία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, με μία ομιλία του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση που μεταδόθηκε απευθείας μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Τσιόδρας μίλησε στα Αγγλικά και ανέλυσε τα στατιστικά και επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στη διαχείριση αυτής της κρίσης.

 

 

Όπως τόνισε η καραντίνα είχε επιτυχία κατά 80%, ενώ αποκάλυψε πως οι πρώτες προληπτικές ενέργειες για τον κορωνοϊό είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο.

Μάλιστα, στις αρχές Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιηθεί άσκηση προσωμοίωσης και εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Να υπενθυμίσουμε πως κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι: «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ