Αμαλία Μεγαπάνου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή (φωτό - βίντεο)

Ίσως η κομψότερη σύζυγος Έλληνα πολιτικού...

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών η Αμαλία Μεγαπάνου, μία από τις κομψότερες γυναίκες που πέρασαν ποτέ από το πλευρό Ελλήνων πολιτικών.

 

 

Η Αμαλία Κανελλοπούλου γεννήθηκε το 1929 στην Αθήνα και ήταν κόρη του Αναστάσιου Κανελλόπουλου και ανιψιά του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

(Το ζεύγος Καραμανλή το 1956, Photo: Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής)

Η μεγαλοαστή, καλλονή της εποχής Αμαλία παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1951 και τον ακολούθησε στην εξορία του στο Παρίσι, τη δεκαετία του '60.

 

Διαβάστε επίσης: Αμαλία Μεγαπάνου - Καραμανλή: Η διαχρονική & αρχετυπική "Πρώτη Κυρία" της Ελλάδας

Ιστορική παραμένει η συνάντηση του ζεύγους Καραμανλή με τον νεοεκλεγέντα τότε πρόεδρο Κένεντι και την Πρώτη Κυρία, τον Απρίλιο του 1961, με την Αμαλία να είναι εξίσου κομψή με την Τζάκι.

 

 

Η συμβίωση του ζευγαριού, όμως, ήταν δύσκολη, όπως είχε παραδεχθεί και ο ίδιος ο Καραμανλής.

 

 

Ιστορικό έχει μείνει άλλωστε το "Σκάσε Αμαλία", το οποίο ακούστηκε από το μικρόφωνο για κακή τύχη του Καραμανλή, ενώ ο ίδιος εκφωνούσε λόγο και εκείνη βρισκόταν δίπλα του στο μπαλκόνι.

 

 

Το διαζύγιό τους, εν έτει 1972, προκάλεσε σοκ στους κοσμικούς κύκλους, ενώ το ζευγάρι δεν απέκτησε παιδιά.

Ο Καραμανλής μετά την Αμαλία δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ, ενώ εκείνη στις 17 Μαΐου 1973 παντρεύτηκε τον μαιευτήρα Επαμεινώνδα Μεγαπάνο, του οποίου το όνομα πήρε και χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας, αν και πήρε διαζύγιο και από τον δεύτερο σύζυγό της.

Έκτοτε έζησε μία αρκετά μοναχική ζωή, αποφεύγοντας εντελώς τις κοσμικότητες και τις προσκλήσεις, προτιμώντας τη συντροφιά των βιβλίων της και των μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού φίλων της.

(Photo: Eurokinissi)

Η Αμαλία Μεγαπάνου συνέγραψε αρκετά βιβλία, με τελευταίο το "Πρόσωπα και άλλα κύρια ονόματα", που εκδόθηκε το 2006 από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ