Συνελήφθη ξανά ο δραπέτης – δολοφόνος του Μυκονιάτη επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη – Πως τον εντόπισαν

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Καλλιθέα... 

Ο δράστης της άγριας δολοφονίας του 73χρονου Μίμη Ζουγανέλη, του επιχειρηματία μπον βιβέρ της Μυκόνου, του προσωπικού φίλου του Αριστοτέλη Ωνάση, συνελήφθη χθες το πρωί στην Καλλιθέα. 

Ο 41χρονος από την Πολωνία, που εξέτιε ισόβια κάθειρξη, είχε δραπετεύσει στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, όταν έλαβε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού και δεν επέστρεψε ποτέ.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες, τον εντόπισαν στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα και τον συνέλαβαν.

Ο Πολωνός μαζί με έναν ακόμη άνδρα και μία γυναίκα, φίλη του θύματος, συνελήφθησαν το 2010 για τη δολοφονία του 73χρονου επιχειρηματία στη Μύκονο. 

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Δημήτρης Ζουγανέλης, αδελφός του γνωστού επιχειρηματία - ιδιοκτήτη κέντρων διασκέδασης στη Μύκονο και την Αθήνα, βρέθηκε δολοφονημένος το απόγευμα της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου 2010, στο σπίτι του στη Μύκονο.

Η 28χρονη φίλη του θύματος είχε εξαφανιστεί αμέσως μετά τη δολοφονία και από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον της, όπως και για τους δύο συμπατριώτες της.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, η 28χρονη αλλοδαπή, ενώ βρισκόταν στην πατρίδα της, ενημέρωσε τους δυο ομοεθνείς της ότι το θύμα φυλλάσει στην οικία του μεγάλο χρηματικό ποσό, στοιχείο το οποίο γνώριζε, καθότι διατηρούσε σχέση μαζί του και κατά το παρελθόν τον επισκεπτόταν ή διέμενε στην οικία του.

Οι δύο Πολωνοί συναποφάσισαν να μεταβούν στην Μύκονο προκειμένου να ληστέψουν το θύμα και για τον λόγο αυτό την 4-10-2010 εισήλθαν οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από το συνοριακό σταθμό Ευζώνων στο ελληνικό έδαφος και ακολούθως το πρωί της επομένης 5-10-2010 επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από το λιμάνι της Ραφήνας με προορισμό την Μύκονο. 

Αμέσως μετά την άφιξή τους στο νησί πήγαν οδικώς στην οικία του θύματος με το όχημά τους και αφού διαπίστωσαν ότι αυτός έλειπε, αποχώρησαν. 

Μετά από λίγο η 28χρονη επικοινώνησε με το θύμα χρησιμοποιώντας πολωνικό κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. 

Αφού βεβαιώθηκε ότι το θύμα σε λίγη ώρα θα επιστρέψει στην οικία του, επέστρεψαν και αυτοί στο σπίτι όπου τον αιφνιδίασαν χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο, τον ακινητοποίησαν δένοντάς τον με καλώδιο και τον ανέβασαν από το ισόγειο στην βεράντα του πρώτου ορόφου , όπου του κατάφεραν χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο, σε διάφορα σημεία του σώματός του και με δυνατό χτύπημα του κεφαλιού του σε γωνία του μπαρ της βεράντας, τον σκότωσαν .

Ακολούθως, αφαίρεσαν από την οικία, ένα χρηματοκιβώτιο με άγνωστο περιεχόμενο, το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του θύματος και απεχώρησαν από το νησί το απόγευμα της ιδίας ημέρας, με πλοίο της γραμμής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ