Μυστικά και ιδέες για τέλειο boho style ντύσιμο με τα κατάλληλα ρούχα

Δημιούργησε το πιο τέλειο bobo σύνολο! 

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και διαχρονικά στυλ ντυσίματος που έχει υιοθετηθεί από πολλές διάσημες γυναίκες, όπως η Kate Moss και η Nicole Richie, είναι το boho style look. Πρόκειται για ένα vintage στυλ ένδυσης που έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία και δεν έχει να κάνει μόνο με τα ρούχα και τα αξεσουάρ. Βασίζεται στην ιδεολογία και τον τρόπο έκφρασης που πρεσβεύει.

Ελεύθερο πνεύμα, άνεση, χαλαρή διάθεση και ξεγνοιασιά, σε συνδυασμό με θηλυκότητα, ρομαντισμό, δυναμισμό και προσωπικότητα οδηγούν σε αυτό που λέμε μπόχο στυλ. Τα επιμελώς ατημέλητα σύνολα της μποέμ εποχής, γεννήθηκαν από την κουλτούρα των τσιγγάνων της Βοημίας, μιας περιοχής που σήμερα ανήκει στην Τσεχία.

Οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν ανέμελα ως νομάδες και ντυνόντουσαν χωρίς να συνδυάζουν ιδιαίτερα τα ρούχα μεταξύ τους, λόγω του τρόπου ζωής τους με τις συχνές μετακινήσεις, κουβαλώντας όλα τους τα υπάρχοντα.

Αργότερα όμως οι Γάλλοι δανείστηκαν τον όρο Μποέμ για να χαρακτηρίσουν τους καλλιτέχνες, λογοτέχνες και ποιητές της εποχής της Γαλλικής Επανάστασης για την επίσης νομαδική ανέμελη ζωή τους.

Τα ρούχα που φορούσαν ήταν παλαιομοδίτικα και δεν ταίριαζαν μεταξύ τους. Αυτό όμως δημιούργησε το δικό τους μοναδικό στυλ ντυσίματος, το λεγόμενο Bohemian ή Boho style.

Αν και το μπόχο ντύσιμο συνδέεται πολύ με το χίπικο στυλ της δεκαετίας του ’60 και του ’70, στην ουσία η boho chic μόδα δανείζεται στοιχεία από την Χίπις ενδυμασία και τα συνδυάζει με πολλές ακόμη υποκουλτούρες ένδυσης διαφόρων εποχών, όπως είναι το έθνικ στυλ και το vintage.

Τι είναι το μπόχο στυλ ντυσίματος;

Αν αναρωτιέστε ποια είναι τα ιδανικά ρούχα για το τέλειο boho ντύσιμο, η απάντηση βρίσκεται σε αυτά που αποπνέουν αέρα απελευθέρωσης και ξεγνοιασιάς. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να επιλέξουμε όλα τα άνετα ρούχα και αξεσουάρ που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στυλ ντυσίματος.

Συγκεκριμένα ένα boho chic σύνολο μπορεί να συνδυάζει με αρμονικό τρόπο το χίπικο, το έθνικ, το ροκ και το vintage στυλ, μαζί με το girly, θηλυκό ή ρομαντικό.

Αν και πολλοί το θεωρούν καλοκαιρινό ντύσιμο, το μπόχο στυλ φοριέται όλες τις εποχές, ακόμα και το Χειμώνα.

Τα πιο δημοφιλή χρώματα είναι οι γήινες αποχρώσεις και φυσικά το λευκό. Υπάρχουν βέβαια και πολλά boho ρούχα με έντονους χρωματισμούς, όπως το μωβ, το κόκκινο και το μπορντό, αλλά και με παστέλ αποχρώσεις.

Όσον αφορά τα ανάλαφρα υφάσματα που έχουν συνήθως τα μπόχο ρούχα, αυτά είναι: βαμβάκι, λινό, σιφόν, μετάξι και δαντέλα. Φοριούνται όμως εξίσου και τα τζιν, βελούδο, μοχέρ, δερμάτινα ή σουέτ κομμάτια.

Χαρακτηριστικά διακοσμητικά στοιχεία των μποέμ ρούχων είναι τα κρόσσια, τα φτερά, η γούνα και τα πολύχρωμα prints (λαχούρια, φλοράλ, αλλά και γεωμετρικά σχήματα).

Boho style (44)

Οι μακριές αέρινες ή με επίπεδα φούστες και τα αντίστοιχα φορέματα, καθώς και τα παντελόνια καμπάνα, αποτελούν must κομμάτια για ένα boho style ντύσιμο. Στα καταστήματα θα βρείτε πολλές επιλογές σε μονόχρωμα ή printed σχέδια που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για το ιδανικό μπόχο σύνολο.

Επίσης, φοριούνται πολύ οι τουνίκ, τα κιμονό, οι μπλούζες με έθνικ στυλ και ιδιαίτερα prints, καθώς και τα πλεκτά ή κεντημένα ρούχα. Συνήθως συνδυάζονται κάνοντας το γνωστό εφέ του layering. Δηλαδή δημιουργώντας πολλά επίπεδα. Γενικότερα το layering αποτελεί ένα πολύ χαρακτηριστικό boho στυλ. Απλά θα πρέπει οι συνδυασμοί να είναι ισορροπημένοι, ταιριάζοντας απόλυτα τα φαρδιά με τα εφαρμοστά μπόχο ρούχα σας.

Tips για να κάνετε το τέλειο ντύσιμο με μπόχο στυλ

  • Το βασικό είναι να νιώθετε άνετα, αλλά παράλληλα να είστε κομψή. Τα στενά και εφαρμοστά ρούχα δεν ταιριάζουν στο boho style.
  • Το layering είναι χαρακτηριστικό για το τέλειο μπόχο στυλ, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε με τα κομμάτια που χρησιμοποιείτε.
  • Αν έχετε πλούσιες καμπύλες, φορέστε ένα μακρύ αέρινο φόρεμα ή φούστα χωρίς πολλά επίπεδα που προσθέτουν όγκο.
  • Αντίθετα αν είστε πολύ λεπτή, προτιμήστε αέρινα ρούχα σε κοντό μήκος και δημιουργήστε επίπεδα.
  • Το έντονο layering δεν συνίσταται για γυναίκες με περιορισμένο ανάστημα.
  • Ταιριάξτε διαφορετικά prints και υφές, δίνοντας ακόμη πιο ανέμελο ύφος στο σύνολο σας.
  • Αποφύγετε τα νέον χρώματα.
  • Συνδυάστε το ντύσιμο σας με το ανάλογο boho χτένισμα, όπως αυτά που θα δείτε στη συνέχεια του άρθρου.
  • Προτιμήστε ένα φυσικό μακιγιάζ που ταιριάζει απόλυτα με την ιδεολογία του μπόχο.
  • Δώστε βάση στις λεπτομέρειες, όπως κρόσσια, κεντήματα, έθνικ στοιχεία και βέβαια χειροποίητα boho κοσμήματα.
  • Φορέστε πολλά βραχιόλια και κολιέ.
  • Ιδιαίτερα αγαπητά είναι και τα μαντήλια στο λαιμό, τους ώμους ή τα μαλλιά.
  • Μην ξεχάσετε τα καπέλα και τα μεγάλα γυαλιά ηλίου.

Κοντά και μακριά αέρινα boho φορέματα

Boho style (1)

Boho style (2)

Boho style (3)

Boho style (4)

Boho style (5)

Boho style (6)

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς τρόπους για να δημιουργήσετε ένα boho style ντύσιμο είναι τα μακριά αέρινα φορέματα σε μονόχρωμα ή printed σχέδια. Συνδυάζονται όμορφα με ψηλές μπότες και μπόχο σανδάλια, τύπου gladiator, όπως και με τα must have χαμηλά μποτάκια σε γήινες αποχρώσεις.

Εξίσου όμορφα είναι όμως και τα κοντά boho φορέματα ή τα καφτάνια. Ταιριάζουν πολύ στις γυναίκες που θέλουν να αναδεικνύουν τα καλλίγραμμα πόδια τους και μπορούν να φορεθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό με ένα τζιν κοντό σορτσάκι.

Για να κάνετε μια πιο βραδινή εμφάνιση με ένα μπόχο φόρεμα, συνδυάστε το με πλατφόρμες και εντυπωσιακά chunky κοσμήματα. Σε περίπτωση όμως που ψάχνετε για ένα πιο casual chic look, φορέστε το με ένα τζιν, πλεκτό ή γούνινο γιλέκο, το οποίο μπορεί να έχει και κρόσσια.

Σε περίπτωση που θέλετε να μετατρέψετε ένα boho φόρεμα σε μακριά φούστα, δεν έχετε παρά να φορέσετε από πάνω ένα πουλόβερ ή μια μπόχο μπλούζα.

Θηλυκά ντυσίματα με boho φούστες

Boho style (7)

Boho style (8)

Boho style (9)

Boho style (10)

Boho style (11)

Οι μακριές και αέρινες φούστες με φλοράλ ή λαχούρι σχέδια αποτελούν την επιτομή στο chic boho style look. Συνδυάζονται τέλεια τόσο με crop top, όσο και με μπλούζες ή πουκάμισα δεμένα στη μέση.

Εξίσου όμως εντυπωσιακά είναι και τα σύνολα με μονόχρωμες μπόχο φούστες και πλεκτά κοντά μπλουζάκια. Επίσης, ακόμη και ένα απλό μπλουζάκι τύπου φανελάκι, μαζί με πλεκτή ζακέτα και μια μακριά φούστα μπορούν να σας κάνουν εκθαμβωτική.

Το boho chic ντύσιμο ολοκληρώνεται ιδανικά με μποτάκια σε γήινες αποχρώσεις ή σανδάλια. Αν θέλετε βέβαια να δώσετε ύψος μπορείτε να επιλέξετε μπόχο πλατφόρμες. Και για να απογειώσετε εντελώς το μπόχο ντύσιμο σας, προσθέστε ένα μεγάλο καπέλο και κοσμήματα με έθνικ στυλ.

Για πιο σπορ μποέμ εμφανίσεις, μπορείτε να φορέσετε και τα αθλητικά σας παπούτσια, ταιριάζοντας τα απόλυτα με ένα τζόκεϊ καπέλο.

Αν πάλι προτιμάτε τις κοντές φούστες, η δερμάτινη σε Α γραμμή με ένα έθνικ και μπόχο αέρινο μπλουζάκι είναι μια πολύ καλή επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση όμως το σύνολο σας θα είναι πραγματικά μαγευτικό και σαγηνευτικό αν φορέσετε ένα ζευγάρι ψηλές μπότες.

Λευκά boho φορέματα

Boho style (12)

Boho style (13)

Boho style (14)

Boho style (15)

Τα λευκά λινά ή βαμβακερά μπόχο φορέματα και τα αντίστοιχα άσπρα καφτάνια είναι τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της συγκεκριμένης μόδας. Οι προτάσεις των καταστημάτων για τα φουστάνια αυτού του είδους είναι πολλές και καλύπτουν όλες τις ανάγκες και τα γούστα, από τα καφτάνια για την παραλία μέχρι τα λευκά boho νυφικά φορέματα. Κάποια σχέδια είναι εξ ολοκλήρου λευκά, ενώ υπάρχουν κι εκείνα που έχουν χρωματιστές λεπτομέρειες από κεντήματα ή διακριτικά prints.

Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε το μπόχο φόρεμα που σας αντιπροσωπεύει και να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο σύνολο μόνο με αυτό. Εναλλακτικά, μπορείτε να του προσθέσετε όμορφα κοσμήματα και ένα φουλάρι στο λαιμό ή να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε layering με ένα γιλέκο, είτε μια ζακέτα.

Καλοκαιρινά μπόχο στυλ ντυσίματα με σορτς

Boho style (16)

Boho style (17)

Boho style (18)

Boho style (19)

Boho style (20)

Boho style (21)

Αν σας αρέσει να αναδεικνύετε τα καλλίγραμμα πόδια σας ή απλά θέλετε να αποφύγετε τις αποκαλύψεις με το κοντό boho style καφτάνι σας, μπορείτε να προσθέσετε ένα τζιν σορτσάκι.

Πέρα όμως από το κοντό φόρεμα, υπάρχουν και άλλες επιλογές για εντυπωσιακά boho chic σύνολα με σορτσάκι. Φορέστε το με ένα απλό t-shirt και ένα κιμονό, είτε δοκιμάστε να το συνδυάσετε με ένα bralette ή κάποιο αέρινο μπλουζάκι με διαφάνεια και ένα πλεκτό ή δερμάτινο γιλέκο.

Υπάρχουν βέβαια και υπέροχα σετ με σορτς και crop top μπλουζάκια που διαθέτουν έθνικ ή φλοράλ prints και παραπέμπουν στη μποέμ μόδα.

Κομψά boho φορέματα για γάμο

Boho style (22)

Boho style (23)

Boho style (24)

Boho style (25)

Boho style (26)

Αν είστε φαν του boho chic style, τότε μπορείτε να το επιλέξετε και ως καλεσμένη σε γάμο. Υπάρχουν άλλωστε πολλά όμορφα και ανάλαφρα φορέματα σε μονόχρωμα σχέδια, είτε διακοσμημένα με φλοράλ ή έθνικ prints ιδανικά ακόμη και για γάμο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι ο συνδυασμός που θα κάνετε να διαθέτει έναν πιο επίσημο χαρακτήρα.

Γι’ αυτό το λόγο, αποφύγετε τα μποτάκια και τα σανδάλια. Αντ’ αυτού επιλέξτε ένα ζευγάρι boho πλατφόρμες. Εφόσον βέβαια μιλάμε για έναν μποχό γάμο στην παραλία, μπορείτε να φορέσετε και τα σανδάλια σας.

Από εκεί και πέρα, ολοκληρώστε την bohemian style εμφάνιση σας με μεταλλικά, κυρίως χρυσά κοσμήματα και κολιέ με αλυσίδα.

Τα μαλλιά σας μπορείτε να τα αφήσετε κάτω σε ανάλαφρες μπούκλες ή να τα πιάσετε σε μια μπόχο πλεξούδα.

Κοντές ολόσωμες φόρμες με μπόχο στυλ

Boho style (27)

Boho style (28)

Boho style (29)

Boho style (30)

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση για όμορφο boho chic ντύσιμο είναι η κοντή ολόσωμη φόρμα. Είτε πρόκειται για μονόχρωμο ή για printed σχέδιο, το shorts jumpsuit μπορεί να αποτελέσει ένα σύνολο ιδανικό για πολλές περιστάσεις. Ανάλογα πάντα και με το ύφος του.

Ταιριάζει πολύ με τα μπόχο σανδάλια σας ή με πλατφόρμες και φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Boho chic style με παντελόνι

Boho style (31)

Boho style (32)

Boho style (33)

Boho style (34)

Boho style (35)

Boho style (36)

Τα πιο δημοφιλή παντελόνια για μπόχο στυλ ντυσίματος είναι οι καμπάνες, τα τζιν και βέβαια οι παντελόνες και τα σαλβάρια.

Συνδυάστε ένα από αυτά με απλό t-shirt δεμένο στη μέση ή βάλτε το μέσα από το παντελόνι και ολοκληρώστε το λουκ σας με ένα εντυπωσιακό κιμονό ή ένα γιλέκο.

Εναλλακτικά, φορέστε ένα πουκάμισο είτε μια αέρινη μπόχο μπλούζα από δαντέλα ή λινό ύφασμα και απογειώστε το με ένα εντυπωσιακό καπέλο και τα κατάλληλα κοσμήματα.

Εντυπωσιακά boho χτενίσματα για να ολοκληρώσετε το vintage ντύσιμο σας

Boho style (38)

Boho style (39)

Boho style (40)

Boho style (41)

Προκειμένου να ολοκληρώσετε με τον καλύτερο τρόπο το μπόχο στυλ σας, θα πρέπει να κάνετε το κατάλληλο χτένισμα.

Οι ανάλαφρες μπούκλες και τα beach waves είναι ιδανικές επιλογές για να αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω. Αν μάλιστα προσθέσετε και μια κορδέλα ή μια αλυσίδα πάνω από τα μαλλιά σας σαν στεφάνι, το αποτέλεσμα θα είναι μαγευτικό. Αντίστοιχα όμορφη ιδέα είναι και το στεφάνι από λουλούδια στα μαλλιά.

Σε περίπτωση όμως που θελήσετε να κάνετε ένα boho χτένισμα με πιάσιμο των μαλλιών, οι πλεξούδες είναι must. Είτε πρόκειται για μικρά διάσπαρτα κοτσιδάκια ή για επιμελώς ατημέλητες πλεξούδες, το χτένισμα σας είναι μέσα στο θέμα.

Μάθετε περισσότερα για τα μπόχο χτενίσματα και πάρτε ιδέες για να κάνετε το τέλειο bohemian look.

Boho style κοσμήματα (σκουλαρίκια, κολιέ, δαχτυλίδια και βραχιόλια)

Boho style (37)

Χειροποίητα και μη κοσμήματα με boho, έθνικ ή χίπικο στυλ αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές για να διακοσμήσετε το άνετο και επιμελώς ατημέλητο σύνολο σας.

Όσον αφορά τα μπόχο βραχιόλια, συνήθως φοριούνται πολλά μαζί και διαθέτουν κρεμαστά στοιχεία. Οι ονειροπαγίδες, τα κοχύλια, τα φτερά και τα φλουριά είναι τα πιο χαρακτηριστικά. Είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως το δέρμα, το μέταλλο και το ξύλο, ενώ υπάρχουν και οι πολύχρωμες εκδοχές με χάντρες και ύφασμα.

Αντίστοιχα διακοσμημένα είναι και τα boho κολιέ, τα οποία θα πρέπει να φοριούνται χωρίς υπερβολές. Τι σημαίνει αυτό; Αν πρόκειται να βάλετε ένα μεγάλο δερμάτινο ή μεταλλικό statement κομμάτι δεν μπορείτε να το συνδυάσετε με άλλα. Αν όμως επιλέξετε κολιέ από λεπτές αλυσίδες, τότε μπορείτε να βάλετε περισσότερα από ένα και να κάνετε ένα κομψό layering.

Τα μπόχο σκουλαρίκια είναι συνήθως πιο έθνικ και κρεμαστά. Μπορεί να είναι μεταλλικά με χάντρες και πέτρες ή να έχουν τη μορφή ονειροπαγίδας. Πολύ δημοφιλή είναι βέβαια και τα σκουλαρίκια με φτερά, κρόσσια και φούντες.

Ιδιαίτερες και όμορφες μπόχο τσάντες

Boho style (42)

Οι boho τσάντες έχουν μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Είτε πρόκειται για δερμάτινες, σουέντ ή υφασμάτινες, τα χαρακτηριστικά διακοσμητικά τους στοιχεία είναι τα κρόσσια, οι φούντες, τα φλουριά ή τα πολύχρωμα κεντήματα. Εξίσου συνηθισμένες είναι όμως και οι τσάντες με γούνα ή πομ πομ.

Οι μπόχο τσάντες είναι τις περισσότερες φορές χιαστί, φάκελοι ή hobo bags.

Boho παπούτσια για να ολοκληρώσετε τις εμφανίσεις σας

Boho style (43)

Το πιο κλασσικό μπόχο παπούτσι είναι το χαμηλό μποτάκι σε γήινες αποχρώσεις. Το σχέδιο του δεν είναι σφιχτό στον αστράγαλο, αλλά τον αφήνει να είναι χαλαρός. Σε περίπτωση που επιλέξετε λοιπόν ένα boho μποτάκι με τακούνι, τότε θα πρέπει να είναι χοντρό και σε ύψος χαμηλό ή ανύπαρκτο αναφέρει το beautetinkyriaki

Όσον αφορά τους πιο καλοκαιρινούς μήνες must have είναι τα μπόχο σανδάλια. Κορυφαία επιλογή αποτελούν τα gladiators και τα lace up σανδάλια που δένουν στη γάμπα. Το ίδιο αγαπημένα είναι όμως και τα απλά σανδάλια.

Αν μάλιστα έχουν διακοσμητικά boho style στοιχεία όπως κρόσσια, πομ πομ, φλουριά και πολύχρωμα κεντήματα, τότε είναι ακόμη πιο αντιπροσωπευτικά για το μπόχο στυλ.

Για τις πιο επίσημες εμφανίσεις σας ή αν θέλετε να δείχνετε ψηλότερη, ιδανική πρόταση αποτελούν οι boho πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ