Σπιτική χαλάουα με λεμόνι, μέλι, ζάχαρη για αποτρίχωση στη στιγμή - Δείτε πως θα την φτιάξετε

Δοκιμάστε την...

Έχετε σκεφτεί ότι εάν αλλάζετε ξυραφάκι μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για ένα χρόνο, μπορεί να πληρώσετε έως και εκατό ευρώ το χρόνο για να ξυρίσετε τις υπέροχες γάμπες σας;

Κι όμως υπάρχουν τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα από το ξύρισμα των ποδιών και να καταφέρετε να αγοράσετε ένα πολύ ωραίο ζευγάρι παπούτσια- ή να κάνετε ένα ταξίδι στην Κούβα.

Ας δούμε πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τα πόδια μας απαλά και παράλληλα να προστατεύσουμε το περιβάλλον!

Χαλάουα με μέλι-ζάχαρη-λεμόνι. Ναι, είναι ένας γλυκόξινος συνδυασμός για μια απολαυστική εμπειρία περιποίησης και φροντίδας για εκείνες τις γυναίκες που προσέχουν την εμφάνισή τους!

Συστατικά;;; Πιο απλή συνταγή δεν υπάρχει!

  • ¼ φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • κομμάτια από βαμβακερό ύφασμα (παλιά Τ-shirt, πετσέτες μπάνιου, κ.λπ.)

ΟΔΗΓΙΕΣ:

1) Αναμίξτε τα τρία συστατικά σε ένα μπολ. Θερμαίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων, 3 φορές για 20 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας πριν από κάθε θέρμανση (φροντίστε να μην υπερθερμανθεί, θα καεί και θα μυρίζει άσχημα ή –  ακόμη χειρότερα, θα σας κάψει).

2) Αφαιρέστε από το φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε να κρυώσει μέχρι να μπορείτε να το ανεχθείτε χωρίς κίνδυνο τραυμάτων – ίσως χρειαστεί 15-20 λεπτά, αλλά δοκιμάστε πριν το εφαρμόσετε. Η υφή θα πρέπει να είναι σαν ρευστή σαν μέλι. Αν νομίζετε ότι είναι πολύ ρευστή, προσθέστε μια κουταλιά ζάχαρη και τοποθετήστε στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα είκοσι δευτερόλεπτα.

3) Κατόπιν, χρησιμοποιήστε τις λωρίδες υφάσματος για να εφαρμόσετε το μίγμα (χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για την επάλειψη) σύμφωνα με τη φορά της τρίχας. Εφαρμόστε τη λωρίδα υφάσματος πάνω από το κερί με τον ίδιο τρόπο (ξεκινήστε από το γόνατο και προχωρήστε προς το κάτω μέρος του ποδιού) πιέζοντας ελαφρά. Στη συνέχεια κρατώντας το δέρμα τεντωμένο, τραβήξτε τη λωρίδα από τον αστράγαλο μέχρι το γόνατο αναφέρει το naturalsoul.

4) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το κερί που περίσσεψε – απλά καλύπτετε με μεμβράνη και αποθηκεύστε στο ψυγείο. Θερμαίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων, ή απλά κάτω από λίγο ζεστό τρεχούμενο νερό.

Οδηγίες καθαρισμού:

Εφ΄όσον η συνταγή μας δεν περιέχει πραγματικό κερί, το ζεστό νερό είναι η ιδανική λύση για να καθαρίσετε και να ξεπλύνετε τις λωρίδες υφάσματος για να τις χρησιμοποιήσετε και την επόμενη φορά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ